int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



27.1.2020 Buenavista del Norte - pláž Las Mujeres - Tenerife - Kanárské ostrovy - Španělsko

Další den jsme si dali odpočinkový, uklízecí, vařící a rybařící. P1270020 Přes zátoku máme velké golfové hřiště Buenavista golf a z restaurace chytáme na naši anténu internet, což je paráda. Není nijak silný a díky aplikaci máme i heslo. Tak, on by to nebyl až takový problém, stačilo by do restaurace zajít a o heslo požádat, ale už někdo vložil do aplikace wifi hesel heslo a tak máme ušetřenou štrápaci do restaurace. Signál není sice nic moc, ale každý bajtík ušetřený se počítá.

P1270007

Tak na tokovém to krásném místě stojíme. Za zády máme veliké skleníky banánů, které nijak neruší, protože jsou nad námi a prakticky je nevidíme, ale před námi je jakési kamenné divadlo už mnoho let nefunkční a hlavně, nádherný oceán, který bouří a bouří a je to něco naprosto úžasného.

P1270027

Zážitek z vln oceánu se nedá srovnat z žádným mořem, které jsme dosud poznali.

Tím, jak je tady moře rozeklané a různě členité, vlny se všelijak valí přes skaliska, buší do břehu a no, zkrátka, to se musí zažít.

Až tady vidíme, že žádná fotka nemůže zprostředkovat tu ohromnou masu, která se na nás valí, narazí do skály, vystříkne do ohromný výšky a padá zpět do bílých vln. Je to stálý, permanentní divadlo, které je každý den jiné. Máme před sebou úžasné představení, které stojí za všechny peníze.

P1270008

Je jen s podivem, kolik tady vynaložili úsilí, materiálu, práce k vybudování cestiček k moři. Ať už do jezírek nebo přímo na pláž.

Nechybí lavičky a dřevěná zábradlí, velká popelnice, kterou vyvážejí. Kousek od nás je město, Buenavista, kde se dá pohodlně nakoupit a natankovat vodu, ale hlavně, je tu absolutní klid a povětšinu času jsme tu sami.

Maximálně, občas přijedou místní, dojdou se podívat k jezírku a zase odjíždějí. Vřele doporučuji.

A kluci celý den rybaří. Sice moc úspěšný nebyli, ale to vůbec nevadí. Pár rybiček máme a zítra nebo pozítří ještě něco nachytají a budeme grilovat.

Tady z břehu nikdo nechytá velké ryby. Jedná se spíče o takovou směsku malých rybek, které ale budou i tak vynikající. Není nad čerstvou mořskou rybu. Zatím jsme je dali do lednice a počkáme na další úlovek.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ