int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



31.1.2020 Buenavista del Norte - pláž Las Mujeres - Tenerife - Kanárské ostrovy - Španělsko

Dnešní den je dnem odpočinkovým. Zdenda celý den rybaří a my si s Alenkou tak různě čteme knížky, opalujeme se, vaříme na další dny a hlavně, dopoledne jsme jeli nakoupit do městečka Icod de los Vinos.

Přátelé už byli potřebný, my méně, ale stejně jsem zase utratila hrůzu peněz. Tady je to s nákupy potravin velký problém. Tím, že je Mercadona, velká prodejna potravin, skvěle zásobená, tím, že je tu vše za velmi přijatelné ceny, tím, že je tu ke koupi spousta dobrot, které máme rádi a které bychom si normálně nekoupili, protože jsou obvykle drahé, tak vždy, i když jdu jen pro jednu, dvě věci, tak naprosto nečekaně, nechtěně a záhadně mám najednou v nákupním koši spoustu dobrot. Ale zase si říkáme, proč ne. Stále se pohybujeme v rozumných mezích, nijak bezhlavě neutrácíme, a tak si aspoň dopřejeme něco dobrého jak na talíř, tak na večerní zobání k pivku nebo vínku.

Včera jsem se zmiňovala o koupacím jezírku, a protože je dneska volný den, koupání bylo také na seznamu dnešních aktivit.

Teplota vody je 20-21°C nic moc, ale pokud je jako dneska, příjemných 25-28°C a sluníčko pálí jako o život, pak není problém se schladit.

Nicméně, dneska jsme viděli a zažili, co oceán dokáže a umí. Koupací jezírko, jak je vidět je příjemný rybníček, který je chráněný skalnatým valem a jen jak se říká osmá a devátá vlna udělá pěknou kulisu. Kluci se vykoupali a už byli na břehu.

Nicméně, chvíli po nich přišli tři mladíci a já jsem ještě chvíli zůstala na skalisku, že si vyfotím nějakou pěknou vlnu a následný vysoký gejzír vody.

Naprosto nečekaně, bez varování, vůbec jsem neviděla, jak se na nás hrne veliká masa vody, která během chvilky jezírko úplně zaplavila.

Mladíci honem plavali ke břehu, nicméně vzápětí přišla druhá vlna, která jednoho z nich pěkně vyhodila na břeh a samozřejmě zranila.

To vše by ještě šlo, ale třetí vlna dokonala, co nestihly ty dvě a jezírko úplně zaplavila a ohromné masy vody se zase hrnuly ven, do oceánu.

Je to přesně ten moment, kdy by nás voda mohla strhnout přes balvany a útesy na moře. Na fotkách to tak nepůsobí, ale vypadalo to hodně divoce a děsivě.

Proto je důležité být velmi opatrný i v tak nevinných koupacích jezírkách. Je to mžik, fofr a najednou jsme pobitý, zkrvácený a jako ti mladíci, pěkně vyděšený.

 A koupací jezírko nám úplně zmizelo. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ