int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



7.8.2020 Orzola - Lanzarote - Kanárské ostrovy

Pomaličku, polehoučku se nám čas strávený na Kanárských ostrovech chýlí ke konci a my už 16. srpna definitivně opustíme ostrovy věčného jara. Je to neuvěřitelné, jak vše strašně rychle uběhlo.  

P8070013

Jedeme směrem na Orzolu, kde bychom rádi den, dva zůstali. Pokud najdeme nějaké kloudné místo na grilování, jsme domluvený s Jitkou a Vráťou, že bychom společně grilovali. Zdenda by mohl chytit nějakého žraloka, udělala bych bramboráčky a poseděli bychom.

Img_20200807_133941

Zatím se nám nepodařilo najít kloudné místo na grilování, myšleno takové, kde nehrozí, že nám vítr v nejlepším případě odnese jen gril. Tady je to zkrátka problém, permanentní vítr nedovoluje nejen grilování, ale spousta krásných míst je pro nás na stání nevhodná.

P8070059

Buď jsme vyloženě jako na větrné hůrce, tak jako včera, nebo zase pokud jsme maličko stranou a dalo by se pěkně stát, tak zase se vítr permanentně točí a to, že ráno vane od moře ještě neznamená, že tomu bude tak i večer.

P8070041  

Nicméně, aby to nevypadalo, že si stále stěžuji, tak teploty se umravnili a opět je kolem příjemných 28°C s tím, že večer padají ke krásným 20°C a někdy i méně, což je fajn.

P8070075

Lanzarote je zvláštní tím, že v severní části ostrova je téměř každý den celé dopoledne pod mrakem anebo i celý den, což je velmi příjemné, protože v letních měsících, které jsou drobet teplejší, než zimní si jeden od sluníčka odpočine a na druhou stranu, velké díky za vítr, 

P8070031

protože když náhodu a vyloženě naprosto výjimečně přestane foukat, tak se hned ohromně zvedne teplota vzduchu a je vedro. Takže, na jednu stranu je vítr nepříjemný, ale zase jsou díky chladivému oceánskému větru teploty snesitelné.  

Img_20200807_143255

Cestou na sever ostrova do Orzoly jsme se zastavili ve skalním městě, které nenese žádné jméno, ale podle toho, že tu všichni zastavují, tak jsou to asi dost známé samozřejmě jak jinak, lávové útvary. Neodolali jsme a samozřejmě, to musí být, taky se párkrát vyfotili, ohřáli si oběd a jeli dál.

P8070129

Orzola je maličké městečko, nejsevernější na Lanzarote a hlavně, odtud se pluje na vedlejší maličký ostrov La Graciosa, který jsme měli v plánu, ale nakonec jsme se rozhodli, že tam nepojedeme.

P8070162

Jedná se o to, že na ostrově, jak jsme se koukali nejsou žádné zpevněné cesty a terén je to na horská nebo trekingová kola. Naše městské verze by hodně trpěli a na velkou pěší turistiku Zdendu stále bolí noha. Bude si muset nechat nohu pořádně vyšetřit, protože nemá cenu, aby při každém pěším výletu trpěl a cestou si bral brufeny proti bolesti.

P8070161

 Orzola a parkování je také úsměvné. Celá Orzola je jedno velké parkoviště s tím, že všude pobíhají hlídači a výběrčí.

P8070176

Některé parkoviště jsou hlídané a placené a jedno veliké na okraji městečka je zdarma, ale primárně pro parkování aut, jejichž majitelé odjeli na La Graciozu.

P8070179

My si stoupli stranou, ale stejně přišel hlídač s tím, že tady se neparkuje, pokud nejedeme na ostrov a strčil tám do ruky leták s cenami a časy odjezdů a příjezdů.

P8070186

Zdenda šel večer na ryby, ale zítra popojedeme kousek stranou. Nechceme, aby na nás hlídači a výběrčí koukali skrz prsty, že tu stále stojíme a naháněli nás na trajekt.  

 P8070182

Dnešní trasa je: 55 km

Playa-honda-orzola-07-08-2020-ujeto-55-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ