int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



14.8.2020 Playa Honda - Arrecife - Lanzarote - Kanárské ostrovy

Oprava dveřní moskytiery

 

Oprava prasklé šňůrky ve dveřní moskytiéře

Máme tu další opravu - po skoro šesti letech nám praskla vodící šňůrka na dveřní moskytiéře ta spodní, která je poměrně dost namahaná. Špína vlhko kamínky prach, se divím docela, že vydržela takto dlouho.

No a jak na opravu zprvu se mi zdálo, že to bude docela problém, ale jak se posléze ukázalo šlo to snadno a lehce. Zachovat klid nehýbat s rozbytou moskyt. a pustit se do toho. Z nářadí stačí křížový šroubovák normalní šroubovák a samozřejmě provázek podobných kvalit jako orig. nebo orig. Já jesm prozatím použil imitaci co mám na žraloky je pevná a tenká.

Postup práce je následovný. Uvolníme v horním i dolním rohu provázky jsou tam lustr svorky nahoře to jde snadno dole je zarezlá tak stejně potom dáme novou.

Vyhákneme lištu za kterou mosk. zatahujeme nejprve dole a potom nahoře, stačí malá síla a jde to trošku pootočit onou lištou pomůže, dále křížovým šroubovákem uvolníme na spodku této lišty její zakončení šroubek je zespodu jde to snadno.

Dále již vysuneme tuto lištu od moskyt. tím že jsem lištu tlačim nahoru stropním oknem. Takto jsem od sebe oddělil lištu a moskyt. Nyní se ukázali všechny provázy co v moskyt. jsou u mne jich je šest. Jsou tři a tři spojené do jedné, takže ve finále vede jeden na hoře a druhý dole a to je ten co se přetrhl.

Nyní spojíme nový a starý provázek podobně jako to mají orig. Já jsem použil elektr. konektor ten pájecí, který má trubičku. Oba konce provlékneme a kleštěmi zmáčkneme.

Postup práce ní je podobný jen jsem si spodní a horní šňůrku přilepil lepenkou, aby mi nepadaly. Zpět nasadíme moskt. do lišty vrátíme zpět spodní konec lišty zašroubujeme a nasadíme lištu i s moskyt. zpět do vedení nejdříve na hoře potom dole. Následně odstraníme lepenku kterou jsme drželi provázky a za oba táhneme, až se nám lišta i s moskyt. vrátí do polohy otevřeno.

Nyní přichází asi ta nejsložitější operace horní i dolní provázek protáhnout dirkami a zajistit lustrsvorkami. U mne jsou dirky do pravého uhle provázek vede vodorovně a následně kolmo dolů to je nahoře a dole vodorovně a kolmo nahoru.

Na toto jsem použil univerzální navlíkač jehel a šlo to snadno. Poslední operace je jak spodní tak horní provázek našponovat tak, aby vše chodilo lehce a nic nebylo uvolněné.

Tutorial video: ( ddáme, ještě není nahrané ) 

Tak toto je vše Zdeněk

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ