int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



4.2.2020 Puerto de Santiago - Tenerife - Kanárské ostrovy - Španělsko

Puerto de Santiago je letovisko, kde je ohromná spousta Němců, Angličanů, Rusů a kupodivu Poláků.

P2040035

Docela by mě zajímalo, kolik tu žije místních, ale řekla bych, podle výstavby a nabídky různých obchůdků, tak převážná většina samostatně stojících vilek a řadových domků je v pronájmech. Do toho tu je síla hotelů a rezidenčních resortů.

P2040031

Ohromné bytové domy jsou buď v pronájmech, nebo je vlastní cizinci. Všechny se snaží nějakým způsobem koukat na moře, ale to se samozřejmě nedá. Do toho je tu síla kaváren, cukráren, barů a restaurací. Zkrátka, je to tu velký turistický šrumec.

P2040041  

Několik pláží s černým lávovým pískem a úžasná přírodní nádrž,

P2040029

které bylo maličko dopomoženo, je veřejná a jak je vidět, stále se najde někdo, kdo nepohrdne vykoupáním. Dneska jsme měli první tropickou noc.

P2040022

Ve 4h ráno jsme měli venku 22 °C, což je opravdu hodně a s ohledem na to, že stojíme ve městě, větráme jenom střešními okny, bylo hodně teplo.

Přihnal se k nám horký vítr z Afriky a ten přinesl nejen mraky prachu, ale i teploty, které atakují 30 °C a mě je příšerné vedro. Jdeme se podívat na skalní útvar Acantilados de los Gigantes.

Města Puerto de Santiago a Los Gigantes postupně prorostly v jedno město a s ohledem na stožáry jeřábů na svazích, zřejmě aktivity v oblasti výstavby dalších resortů zdaleka nekončí.

P2040032

Severně od městečka vyrůstají z moře hrozivé hradby Obřích útesů – Acantilados de los Gigantes, do výšky až 600 m. My bohužel díky větru a mlžnému oparu vidíme jen část útesů, ale i to co vidíme je naprosto jedinečné. Podvodní základna útesů je údajně rájem pro potápěče, protože se ve skaliskách pod vodou skrývá spousta ryb a mořských živočichů.

P2040044

Odpoledene se útesy skryly v mlze a prachu, který sem zavál vítr z Afriky. 

My jsme si vše pěkně prošli a vracíme se domů na pozdní oběd. Vlastně v tom vedru to byl dneska výkon.

P2040007

Ušli jsme skoro 8 km a pro dnešek máme splněno. Zítra se přesouváme dál směrem na San Eugenia a dál pojedeme vnitrozemím směrem na Arico a Fasnia a dál na Santa Cruz de Tenerife a La Laguna a ještě si projedeme další část ostrova a to vnitrozemím směrem na Teide.  

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ