int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 16.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



7.2.2020 Montaňa de Fasnia - Las Lajas - Tenerife - Kanárské ostrovy - Španělsko

Středem ostrova vede překrásná hřebenová silnice, TF 24, kterou bych všem návštěvníků, Tenerife jen doporučila.

Z La Laguna se na ní napojíme a jedeme směrem do středu ostrova na Pico del Teide.

Tak tam už jsme byli, ale jeli jsme na Pico del Teide druhou stranou, tato část nám ještě chybí a je přeci naprosto samozřejmě, že než z Tenerife odjedeme, tak si tento úsek nemůžeme nechat ujít. Cestou máme spoustu nádherných vyhlídek a na jedné z nich se nám poštěstilo být nad mraky, které se nám jakoby plazí u nohou.

Nikdy jsme nic takového nezažili a máme ohromné štěstí na počasí.

Na jedné takové vyhlídce je i místo pro paragliding, odkud startují padáky a míří dolů do údolí. Je úžasné pozorovat, jak se snášejí nad mraky a pak jak se do nich postupně noří, až nám zmizí v bílých nadýchaných peřinách.

Pico del teide je chráněný národní park zapsaný na seznam světového přírodního dědictví UNESCO a samozřejmě, spát se tam nesmí, nemělo by a zkrátka, i kdyby to šlo a nějakým zázrakem bychom unikli místním ochráncům, tak by to bylo hodně nevhodné.

Nicméně, tady mají něco naprosto úžasného, a to je Área Recreativa, kterých je na Tenerife několik a hned jedno tábořiště je před vstupem do národního parku a další těsně na okraji za parkem.

První je Area las Raices ukrytá v nádherném borovém lese.

Je to veřejné tábořiště, kde lze stanovat, grilovat a užívat si odpočinek.

Lze tu i přespat a pokračovat dál v cestě.

Je neskutečné, co si tu sami pro sebe postavili, vybudovali a jak tu mají vymyšlené, nebo jak bych to řekla, trávení volného času.

Teď tu skoro nikdo není, ale o víkendu, jak jsme viděli jinde jsou skoro všechny stoly obsazené grilujícími rodinami.

Nakonec, je ještě málo hodin, a tak jedeme dál, ale je to tu hodně zajímavé.

  

My jedeme dál a jsme odměněni naprosto úžasným západem sluncem, které je ksakru zase krásné. Už mi dochází superlativy, ale když ono se to nedá nějak kloudně napsat a popsat.

Připadám si hloupě, protože vše je v mém cestopisu krásné, nádherné, jedinečné, to jsou slova, která stále a dokola omílám, opakuji, ale když ono to tak je a nedá se to napsat jinak.

Pico del Teide se s námi loučí zapadajícím sluníčkem a my jsme vděčný za to, že jsme tu mohli být, že jsme to vše okolo nás mohli vidět.

Opět musím říct, ano, je sem drahá cesta, je to dost drahé se sem plavit s obytkou a pak se přepravovat mezi ostrovy, ale pokud to jenom trochu jde,

pokud si to můžeme jenom trochu dovolit, pak není nic lepšího, krásnějšího a zajímavějšího, než jsou Kanárské ostrovy, které nás naprosto uchvátili.

Potkali jsme už několik cestovatelů, kteří celý rok šetří, aby zde mohli být 4 zimní měsíce. Teploty jsou parádní, 25 °C přes den a v noci máme +-15 °C–17°C. Tenerife je obecně velmi suchý ostrov a nebezpečí požárů je velmi velké, a tak tu vybudovali mnoho grilovacích míst Area Recreativa. Jen na Tenerife jsem jich napočítal přes dvacet.

My jsme nakonec zahnízdili na další Area Recreativa Las Lajas, které si prohlídneme zítra ráno, už je hodně tma, ale zase na druhou stranu si užíváme neskutečné výhledy na Měsíc, který se nad námi vznáší nad stromy.

 

Stojíme ve dvou tisících metrech nad mořem, kde je jednak naprosto úžasně čistý vzduch jakoby jiskrný bez známky jakéhokoliv znečištění, a i snad díky poměrně vysoké nadmořské výšce jsme tak nějak tom Měsíci hrozně moc blízko.

Další ze šňůry nádherných dnů je za námi a my s pokorou děkujeme všem, kteří nás určitě z výšky sledují, za to, že můžeme to vše prožívat, zažívat a vidět.

Děkujeme, děkujeme, děkujeme.

Dnešní trasa je: 131 km 

Montana-de-fasnia-las-lajas-07-02-2020-ujeto-131-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ