int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



8.2.2020 Las Lajas - Arico - Las Lajas - Tenerife - Kanárské ostrovy - Španělsko

Area Recreativa Las Lajas je další z možných parkovacích míst pro nás a možností, kde složit hlavu, kde je možné si odpočinout a zagrilovat.

P2080011

Všude je čisto a pořádek. Nevím, kolik má takových míst area má jeden člověk na starost, ale viděli jsme jednoho takového správce, který vyměňoval pytle v odpadkových koších, toalety a umývárny měl v luxusní čistotě, všude zameteno, vyhrabáno.

Dji_0010

Vedle nás stál kolega ze Švýcarska ve vestavbě, který měl bezpečnost auta dotaženou do dokonalosti.

P2080020

Nevím, jak měl zajištěná přední okna, ale boční okna měl oplechované a na tvrdo přišroubované.

P2080008

Po ránu, než kolegové vstali jsem stihla jen pro zajímavost auto vyfotit. Takže, i takto lze řešit zabezpečení.

Dětské hřiště je připravené na nápor dětiček, jak říkám, všude je naprostá čistota.

P2080018

V přístřešku je připravené suché dřevo na oheň, několik kohoutů s vodou, která je zde sice nepitná, ale je a na umytí rukou, bohatě postačuje.

P2080015 

Zdenda si myslí, že voda pitná bude, ale správa parku se nechce trápit s případnými problémy, tak tady vyvěsili cedulku, že voda není pitná. Ale to je hodně výjimka, jinak zatím jsme měli všude vodu pitnou.

P2080027

Z Las Rajas jedeme na Vilaflor, tak ono to jinudy a jinam nejde, pokud míříme na jižní stranu a Tam jsme uhnuli na Aronu a jedeme přes Playa América do Adeje, kde máme nejlevnější naftu na ostrově. Pokud by byl v publiku zájem, doporučuji Zdendovu aplikaci na nejlevnější naftu v našem okolí.

P2080048

Tam si můžeme zadat i kilometrový okruh a hned máme nabídku pump a cen s tím, že si ještě navolíme navigaci, kterou chceme použít. Tak jsme dneska natankovali za úžasných O,829 eur za litr nafty.

P2080059

Tato aplikace funguje v celé Evropě a používáme jí vždy, když tankujeme. Občas se hodně vyplatí, zajet si pár kilometrů k pumpě, o které vůbec nevíme. Tak jako ta dneska. Pumpa je v areálu velkoprodejny potravin pro restaurace, kam by nás v životě nenapadlo zajet.

P2080084

Pokud si ještě nejsme úplně jistý, že na pumpě můžeme tankovat, pak není nic jednoduššího, než zajít ke stojanu a s platební kartou v ruce prosondovat situaci. Pokud nevládneme jazykem, gestikulací se zeptáme prvního člověka, který zrovna tankuje, všeobecně známými slovy.

P2080095

Opět se nám docela slušně rozfoukalo, a tak spíše koukáme, kde se na noc ukýt před větrem.

Poslední místo, které máme vybrané na prohlídku je maják na Punta de los Roguetes. 

P2080104

Maják je vidět už z dálky a je překrásný. Paní Ivana ze Slovenska je velkou milovnicí majáčiků a tak paní Ivano, je tu jeden speciálně jen pro Vás.

P2080116

Zdendovi se podařilo napasovat mezi keř a budovu u majáku a jsme v klidu. Ovšem, výhled na moře je pohádka, a tak to mám ráda.

P2080107

Už teď tuším, že až skončíme, tak toto mi bude hodně chybět. Jinak míst na stání je spousta, jen si vybrat. Žádná zákazová značka a jedním slovem krásné místo.

P2080114_2

Pod námi bouří moře, které buší do útesů, za námi pustina a město široko daleko žádné. Vedle nás nějací kolegové, dva, tři a jinak nikde nikdo.

Dnešní trasa je: 100 km 

Las-lajas-arico-08-02-2020-ujeto-100-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ