int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



9.2.2020 Cesta doTerezitas a Puertito de Güímar - Tenerife - Kanárské ostrovy - Španělsko

Dnešní den je už posledním průzkumným dnem a pomalu se přesouváme na místo setkání s Alenkou a Zdendou na pláž Terezitas.

P2090024

Tam, kde jsme putování po Tenerife začali, tak tam i skončíme a poplujeme na další ostrov a tím je Gran Canaria.

P2090040

Jako takovou malou třešničku na dortu jsme si nechali maličké letovisko Güímar. Parkovišť je tu pro nás několik, ale my jsme zastavili na velkém parkovišti nad městečkem a jdeme na procházku po nábřeží. Malé město je opět a jak jinak hodně turistické, ale je tu i spousta místních, pro které tu vybudovali parádní dřevěné molo,

P2090042

kde se může opalovat a není výjimkou, že ženy se opalují nahoře bez plavek, což je pro nás samozřejmě velmi příjemné.

P2090060

Moc pěkné řadové domky nejsou nijak veliké, ale přesto jsou elegantní, spíše, právě pro to, že nejsou tak veliké jako klasické hotely a perfektně sem zapadají. A barvy barvičky, to se mi líbí.

P2090035

Bílá je samozřejmě krásná a k místnímu počasí dokonale zapadá, ale co se mi líbí, že kanářani se nebojí barev, nebojí se použít na domy křiklavé barvy. Samozřejmě, je neděle, a tak jsou všechny restaurace, kavárny a cukrárny obsypány lidmi, kteří si přijeli nebo přišli dát skvělý oběd.

P2090034

Několik obytných aut stojí vyloženě u chodníku, aby majitelé byli co nejblíže pláži, ale asi tak uprostřed městečka směrem k přístavu malých lodí je velké stání pro obytná auta, kde jich také několik stojí.

P2090057

Takže mě poněkud udivuje, proč stojí auta u chodníků na silnici, kde jezdí auta, když mohou stát na pohodlné ploše a na pláž to mají jen co by kamenem dohodil. No, nic proti gustu a holt, každému se líbí něco jiného.

P2090063

Prošli jsme se po moc hezkém, klidném a pohodovém městečku Güímar a můžeme jet na setkání s přáteli na pláž Terezitas.

P2090073

Město Santa Cruz de Tenerife nás už z dálky vítá dvojčaty a překrásnou stavbou opery, jak se tomu tady říká. Bílá nádherně ladná stavba Auditorio de Tenerife je výtvorem velmi uznávaného španělského architekta Santiaga Calatravy. Vizuálně velmi připomíná stavbu Operu v Sydney a údajně má vynikající akustiku.

P2090077

Jen jak se uvádí, zeje téměř prázdnotou a zastupitelé města „trestuhodně“ zanedbávají místní turistický potenciál, které město Santa Cruz de Tenerife má.

P2090078

Tak tomu plně věřím, protože město je veliké, plné hotelů a hotely jsou pro změnu plné turistů, kteří by jistě uvítali rozptýlení na své dovolené v podobě představení v tak nádherné budově

P2090080

a jistě by nelitovali zaplatit i vyšší vstupné. Je to škoda, přitom by stačilo tak málo.

P2090081

Pláž Terezitas je úžasný kout Tenerife, kde se setkáváme s přáteli. Spousta míst na stání, kde nikomu nepřekážíme a kde můžeme stál i velmi dlouho. Není výjimkou, že tu stojí kolegové i několik měsíců v klidu a pohodě.

P2090092

Na pláži jsou toalety, je tady voda, několik plážových barů s nabídkou nápojů za příjemné ceny. Kousek od nás je malé městečko, kde si můžeme dokoupit potraviny a pak už Santa Cruz de Tenerife, kde je kompletní nabídka všech obchodů a kam se pohodlně dostaneme i autobusem.

P2090097

Musím ještě podotknout, že město se perfektně stará o čistotu tohoto koutu.

P2090093

Každý den je pláž upravovaná, čištěná, silnice jsou čištěné úklidovými vozy, toalety jsou pravidelně myté. Zkrátka, je tu čisto a příjemno.

P2090098

Od auta to máme na pláž pár kroků a postavit se můžeme tak, jak chceme, jak se nám líbí a jak nám to nejlépe vyhovuje.  

Dnešní trasa je : 59 km 

Arico-terezitas-09-02-2020-ujeto-59-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ