int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



12.2.2020 Terezitas - Sardina del Norte - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Přejíždíme jen kousek do přístavu v Santa Cruz de Tenerife, který je moc hezky celou cestu značen.

P2120002

Není čeho se obávat při příjezdu na trajekt. Cedule nás navigují už ze silnice a po pár odbočkách jsme už jak se říká na seřadišti a jdeme si koupit lístky.

P2120014

My si vybrali společnost Fredy Olsen, ale můžeme jet i jinými dalšími společnostmi. Odkaz na ně jsem už vložila do RPC na cesty – Trajekty. Fredy Olsen jezdí každé dvě hodiny z Tenerife na Gran Canaria, takže není žádný problém si chvilku počkat. 

P2120025

Je to akorát na oběd, ale měl by být lehký, a ne jako my si dali bramboračku a k tomu ještě omáčku s rýží. To by nemuselo dopadnout dobře, ale nebudu předbíhat.

P2120022

Hned u seřadiště je velká budova, kde všechny společnosti prodávají lístky a může se vyplatit, když si vyžádáme cenovou kalkulaci u těch, které mají otevřené okénko a ceny porovnáme.

P2120034

Můžou se lišit, sice ne nějak výrazně ale klidně o 20 eur. K plavbě je potřeba malý technický průkaz od auta a naše osobní doklady. Slečna u okénka měla velký problém s identifikací našeho auta, přesto, že je vše uvedeno v techničáku, tak stejně poslala obsluhu, aby naše auto vyfotili a pak klíčovala, cože to máme za auto. S ohledem na to, že před námi palubní lístek vyřizovala Alenka se Zdendou, tak se domnívám, že vyřídit dva zákazníky za sebou bylo zkrátka pro slečnu hodně náročné. Nakonec jsme lístek obdrželi a mohli v klidu najet na velký katamarán Fredy Olsen.

P2120037

No, on zase až tak veliký není. V přístavu zrovna kotví výletní loď Aida, kterou už jsme několikrát na cestě viděli a Zdendovi se povedla fotka, příjezdu našeho katamaránu Fredy Olsen, který převáží spoustu kamionů a osobních aut a stejně, jak je vidět, je to proti Aidě prcek.

P2120046

Opět, kdo by měl obavy z parkování na lodi, nemusí, všude jsou regulovčíci, kteří si nás přesně nasunou na místo, které jim vyhovuje a my už můžeme v klidu vystoupat do pro pasažéry. Několik barů s občerstvením, kávou a spousta místa na sezení. Jen si musíme vybrat, kde se nám to nejvíce líbí.

P2120051

Trajekt jede něco málo přes hodinu a pokud se loď trošku houpe, pak se vracím k tomu, dát si před plavbou jen lehký oběd. Měla jsem drobný problém s houpáním lodě, který jsem briskně vyřešila na toaletě. Máme s sebou Kinedril, ale moře nebylo nijak valně rozbouřené, a tak jsme si ho preventivně nevzali, asi to byla malá chyba, ale stejně si myslím, že to bylo tím velkým obědem.

P2120067

Na ostrov Gran Canaria připlouváme do přístavu Agaete, kde jsme se rozdělili. Ála se Zdendou jedou rovnou na místo na Sardina a my jdeme do městečka Agaete do info centra.

P2120063

Pokusíme se získat velkou mapu ostrova. Na La Palma jsme jí platili jedno euro, na Tenerife už byla zdarma a tady, po slušné štrapáci a hledání infocentra je také zdarma.

P2120059

Máme sice průvodce Kanárské ostrovy, kterého velmi od Lonely Planet doporučuji, ale stejně je dobré mít i papírovou velkou mapu, abychom se lépe orientovali.

P2120058

Teda, já ji mám ráda v ruce a asi tak vím, kde co je a aspoň jsme si prohlédli městečko Agaete.

P2120116

Zajeli jsme ještě na nákup do Lidl a jedeme na místo srazu u městečka Sardina. Stojíme na okraji ohromného útesu, pod námi bouří moře a máme naprosto jedinečný výhled do dáli.

P2120136

Přátelé koupili čerstvé makrely, my dodali brambůrky a už grilujeme.

P2120166

Nádherný večer. Den se s námi loučí západem sluníčka do moře proti nám.

P2120168

Zítra pojedeme dál.  

Dnešní trasa je: 28 km a 70 km na lodi 

Terezitas-sardina-del-norte-12-02-2020-ujeto-28-km-a-70-na-lodi

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ