int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



16.2.2020 Los Caserones - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Noc proběhla v pohodě, nikdo nás nevyháněl a jak se domníváme, zákaz stanování je tu z toho důvodu,

že vlastně stojíme v korytu řeky, která by se mohla z hor přihnat. Netušíme, jak často tu prší, ale vzhledem k všudypřítomnému suchu a téměř prázdných záchytných přehrad a nádrží, tak to moc často nebude.

Každopádně, určitě se vyplatí sledovat předpověď počasí, pokud parkujeme drobet nevhodně vůči přírodním živlům, ale na dny, které jsou před námi se žádné, ani malé přeháňky nechystají a ani neplánují, tak není čeho se obávat.

Nad námi vede příjemná silnice do hor, kterou máme v plánu projet. Víme, že cesta je až nahoře v horách uzavřená, ale jaké je naše překvapení, když se ukáže, že vjíždíme do přírodní biosférické rezervace dokonce zapsané na seznamu UNESCO.

Tak to jsme nevěděli a ani oficiální stránky UNESCO o této lokalitě neví, ale to už se nám stalo, že jsme byli na UNESCO památce a na oficiálních stránkách jsme o dotyčné památce nenašli ani zmínku.

Myslím si, že pokud je ta památka vyhlášená nedávno, nebo jako tady je to biosférická oblast hodna ochrany a pro svoji jedinečnost ať už flory nebo fauny, tak to asi nějakou dobu trvá, než se dostane na oficiální seznam.

Jedině to mi dává smysl, protože celá oblast je oplocená a hlavně, sebrali nám asfalt ze silnice, a to je hodně velká podpásovka. Plně chápu, že v biosférické rezervaci, a ještě zapsané do UNESCO seznamu asfalt nemá co dělat, to chápu, ale docela úzký chodníček tu teda mohli nechat.

Jedeme po kamínkách a po pár kilometrech drncání mám zadek naklepaný jako nedělní řízek. Je to dost náročné. Teda, alespoň pro naše hogo fogo městská kola. Alenka se Zdendou mají klasická horská kola, ale my na našich měšťácích máme cestu poněkud náročnější.

Ještě že máme kvalitní sedla, velikosti menšího křesla a poctivě odpérovaný. Jedeme nahoru do kopců a skal a je krásný den.

Opět, co říci a já vím, stále se opakuji, ale ten, kdo by byl nerozhodný a na vážkách, jestli uvěřit té naší chvále si může prohlédnout pár fotek a pro dokreslení naší fotogalerii, kterou máme na stránkách.

Cestou je krásná vyhlídka Mirador de Balcon. Jsme v nějakých 550 m nad mořem. To jsme dneska vystoupali.

Od hladiny, tedy nula metrů až sem a zase máme celé údolí pod sebou.

Sem se vejde jen pár fotek, ale ve fotogalerii je vždy celá kolekce fotek toho dne. Ujeli jsme nějakých 12 km do kopce a jsme zastaveni závorou,

protože dál je silnice nebezpečná a neměli bychom jet dál. Jsme zodpovědný a dál skutečně nejedeme, 

nemá cenu riskovat zranění padajícím kamenem nebo pokutu za neuposlechnutí zákazu.

Vracíme se a cesta dolů je jak jinak příjemná. Lehounce pofukuje vítr, je krásně, příjemné teplo a jede se nám skvěle.

Na Caserones zůstaneme do rána a zítra se společně přesuneme dál směrem na jih.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ