int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 16.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



21.2.2020 Maspalomas - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Z Puerto de Mogán vede velmi příjemná pobřežní silnice GC500 do Maspalomas, kterou jsme se vydali na další cestu.

P2210006

Dnešním cílem je Maspalomas, poměrně velké město s jednou velikou raritou, ale tam se podíváme až zítra. Dnešní den je vyloženě cestovní.

P2210017

Postupně míjíme spoustu pláží a hotelových resortů. Je zajímavé, že míjíme i několik míst, kde by se dalo pohodlně stát i delší dobu, ale je to o tom, co člověk od takového stání požaduje.

P2210040

Mě osobně by vadili auta, která jezdí okolo nás, vlastně nám za zády, poměrně drsné pobřežní skály, které neumožňují nijak pohodlný vstup do moře a hlavně, nikde tady není voda.

P2210038

Tak, jako jsme se doposud s nedostatkem míst na čerpání vody nesetkali, tak tady jsou to vyloženě šetřílkové.

P2210037

Nedaří se nám natankovat vodu a ze zoufalství zajíždíme k benzínové pumpě, kde už jsme vodu několikrát tankovali, ale tady je to ouvej. Voda i vzduch jsou za peníze, což by nebylo až tak hrozné, ale chtějí 0.60 eur za zhruba, jak jsme se dozvěděli 20l vody, víc za těch pár minut nenatočíme, protože voda se čerpá takovou maličkou pistolkou.

P2210031

Zkrátka, tady se počítá s tankováním vody do chladiče a ne do nádrže. Zůstává jediný zdroj a tím jsou sprchy na pláži, ale bohužel, pláže jsou tady maličké a bez sprch a pokud je tam sprcha, tak my zase nemáme šanci se tam dostat v nějaké kloudné vzdálenosti.

P2210033

Takže, zatím jsme vodu nečerpali, ale za chvíli už budeme hodně potřebný. Ikdyž hodně vodou šetříme, tak přeci jenom, budeme se potřebovat osprchovat, něco je potřeba na vaření a na umytí nádobí, na toaletu a tak podobně.

Jedeme za Zdendou a Alenkou, kteří už stojí s dalšími Čechy v Maspalomas a tam se snad dá dojet pro vodu na kolech na pláž. Poslední možností je, koupit si vodu v obchodě, což se tu dá pořídit za docela rozumné peníze. Voda v 8l plastových barelech stojí zhruba 0, 80 eur, což je docela dost, ale v případě nouze když není kvalitní zdroj pitné vody tak jen na pití a vaření to není až tak šílené.

V Maspalomas je dost možností stát i dlouhodobě. Kolegové Milan a Irena Jiráskovi tu jsou na jednom místě víc jak tři měsíce a zimu tu tráví už snad 4 nebo pátou sezonu. Na kolech se odtud dostanou všude, velikou Mercadonu mají vyloženě na dostřel, na pláž kousek a celé město mají vlastně před sebou.

Příjemné prostředí, které by se mohlo zdát nepohodlné, ale silnička je tu slepá a nikdo, kromě bydlíků a pár pokojských, které přijíždějí na úklid do resortu za plotem sem nezajede.

Takže zde je další tip na stání na delší dobu. Na výběr je takovýchto stání v Maspalomas mnohem více a domnívám se, že by nebyl problém tu stát na některém velkém stání mezi obytkami i s karavanem.

Dnešní trasa je: 22 km 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ