int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



24.2.2020 Pozo Izquierdo - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Calima je za námi a další cesta před námi. Jen bohužel, nemáme štěstí na volný internet.

Takže opět budu muset dát do cestopisu jen zkrácenou verzi a úplně se děsím toho, až na nějaký volný internet narazíme, tak vkládáním chybějících dnů strávíme celý den, a to Zdenda vkládá fotky do administrace, což je veliké ulehčení a já už jenom pracuji s texty.

Už se mi to pěkně nakupilo. Když jsem se koukla do stránek, tak víc jak týden jsme neměli na internet kliku, a to ani s naší slavnou anténou. Buď stojíme hodně daleko a přiblížit se nedá anebo je internet tak strašně slabý, že se na něm nedá pracovat.  

Tolik úvodem a už se mohu věnovat dalšímu dni. Přejeli jsme na místo, kde můžeme v klidu vyčistit auto, ale hlavně, je tam životadárná voda. Jedeme silnicí kolem pobřeží GC500 a všude kolem nás je jen pustina s pár keříčky. Tak nějak, nic moc pro lidi, kteří jsou zvyklý na stromy a zeleň. Hodně mi to připomíná měsíční krajinu tak jak jí líčí filmaři. Tak tady by se klidně mohl točit konec světa. Útesy spadají dolů k moři v příkrých srázech a jinak, pusto prázdno. Sem tam opuštěný osamělý domek, většinou v dost dezolátním stavu a jinak nic víc. Ovšem, je tu cestou pár stání pro obytná auta, která tu jsou zřejmě i na dlouhé stání tolerována.

Playa de Pozo Izauierdo je vyhlášená pláž pro surfaře. Vedle nás je veliká budova nějaké mezinárodní surfařské organizace a hlavně, je tu spousta místa na stání a voda. Je sice z jediného zdroje, ale ten je tak silný, že za chvíli máme plné nádrže a můžeme se postavit stranou a začít s úklidem.

Calima sice odezněla, ale stejně, jak je vidět na fotkách, do dáli zrovna dvakrát vidět není.

Hlavně, už nefouká vítr, je jen hodně mlhavo, což nám zrovna dneska vůbec nevadí.

Takže, všechno ven a jde se uklízet. Alenka se Zdendou stojí kousek vedle a jsou na tom úplně stejně.

Celé auto musíme vystěhovat a postupně vše vyčistit.

Zdenda se vrhl na všechny roletky a sítě, které jsou pokryty vrstvou prachu a já opět peru záclony, a tak nějak pracujeme na úklidu až do pozdního odpoledne.

Dnešní trasa je: 32 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ