int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



25.2.2020 Arinaga - Agüimes - Castillo del Romeral - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Na dnešní den je v plánu velký výlet na kolech.

Jen se dopoledne musíme přesunout k majáku Faro de Arinaga u městečka Arinaga. Jak nám řekli přátelé, Arinaga si hraje na velké město, kde není tolerováno u obytných aut vůbec nic. Nesmíme mít ani vytažený schůdek natož židličky.

Pokud si je odneseme kousek dál k moři, tak to prý nevadí, ale jinak je to tu pod dozorem. Však také při vjezdu na parkoviště je velká cedule se zákazem stanování a kempování. Nevadí, nám jen toto parkoviště poslouží k bezpečnému ponechání našich aut na dobu výletu. Jedeme po silnici GC100 směr Agüimes a tam si uděláme velké kolečko poněkud výš v horách, nebo kopcích či jak to nazvat.

Do Agüimes jedeme po silnici, která je dost široká a není problém s auty. Mám na mysli, že pokud jsme jeli po úzké a klikaté silničce, tak auta nás dost špatně předjížděla, ale tady je to v pohodě.

Jen nějaký debil vyhodil sklenici piva z auta a ta se samozřejmě o asfalt rozbila. Zdenda jede vždy jako velitel výpravy první, a tak i když sklo zahlédl a hlásil nebezpečí, už pro něj bylo pozdě. Vjel na střep a duše byla v háji.

Hned jsme opravovali. Teda, kluci opravovali, Alenka držela kolo bez kola, já držela palce a fotila postup operace.

Dobrá věc se zdařila a můžeme pokračovat. Agüimes, je malé a překrásné městečko plné soch různě poházených po nejrůznějších koutech a uličkách.

P2250055

Stinné náměstí poskytlo stín na rychlé občerstvení.

P2250057

Je skoro poledne a to znamená, že se město vylidnilo a my si můžeme krásně projet všechny uličky, které jsou kouzelné.

Udává se, že Agüimes je jedno z nejkrásněji udržovaných měst na Gran Canaria a rozhodně bych řekla, že tvrzení je to pravdivé. 

P2250073

Nad střechy domečků vykukuje kopul Iglesia de San Sebastián s dvanácti okny, které představují dvanáct apoštolů.

Tak jako všude, je zde velká nabídka venkovních maličkých restaurací a kavárniček.

V jedné kavárně jsme si dali kávičku a můžeme pokračovat dál.

P2250092

Co se mi velmi líbí je, jak se na Kanárských ostrovech starají o místní, o kvalitu jejich života a odpočinku. Na hranici městečka Agüimes je další z odpočinkových parků, kam si místní a samozřejmě i turisté mohou přijet ugrilovat nějakou dobrotu anebo si jenom strávit pěkný den v stínu stromů.

Prošli jsme si park a opět jen koukáme, jak to tu mají hezké. Spousta vodovodů, spousta grilů, sezení pod stromy, dětské hřiště, toalety a všude čisto.

Auta musí zůstat u vchodu, aby nikoho nerušila a jak tak koukám, je tu spousta lidí, kteří jsou v absolutní pohodě, několik grilů už kouří a jak se mi zdá, tak to možná i funguje tak, že jeden gril může používat ten, kdo chce grilovat.

Jen využije hromady dřevěného uhlí. Paráda a pro nás další možnost tankování vody.

Jedeme dalším barankem zpět, ale je to poměrně nenáročná cesta. Dneska jsme se opět díky Zdendovi a Ále dostali do naprosto úžasné oblasti. Jedeme parádní silnicí, kde není vůbec žádný provoz.

Přírodní park Monumento natural de rouque Aguayro nabízí nepřeberné množství výhledů na překrásné skalní útvary, které jsou všude kolem nás.

Tak a na co se dříve koukat, co dříve obdivovat?

Vše, co je okolo nás je naprosto jedinečné, úžasné a když k tomu všemu přihodím teploty okolo 25 °C, příjemnou teplotu oceánu 21 °C, vynikající jídlo, příjemné lidi a hlavně, báječné přátele Alenku a Zdendu,

tak absolutně není na co si stěžovat.

Nakonec jsme opět ujeli přes 40 km a je nám všem neskonale báječně.

Na závěr dnešního výletu ještě pár foteček městečka Arinaga.

Opět co říct, parádní promenáda kolem moře, záliv upravený na koupání a spousta krásných keramických soch.

Nahoře o pár kilometrů dál pracovali s kovem, tady mají pro změnu rádi keramiku.

Na noc odjíždíme do vedlejšího městečka Castillo del Romeral, kde je spousta stání a hlavně, Zdenda objevil velmi slušný internet, a tak alespoň budu moci dát konečně vše do stránek.

Zítra budeme tady na internetu.

Dnešní trasa je: 51 km ( nejsem si úplně jistá, jestli je to správná mapa a mapa výletu chybí, doplním ) 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ