int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



29.2.2020 Castillio del Romeral - Gran Canaria - Kanárské ostrovy - Španělsko

Další den loučení, tentokrát s Irenou a Milanem Jiráskovými. Báječní lidé, kteří tráví už několikerou zimu na Gran Canarii a jsou podobně jako Bömovi, legendou na ostrovech, ale zase jinak.

P2290006

Oni vědí, jak se dá co nejlépe pořídit a zažít několikaměsíční zimní pobyt tady, a tak z nich samozřejmě nasávám jejich zkušenosti s pobytem na Kanárských ostrovech zase pro cestovatele, kteří nejsou až tak fyzicky zdatní ať už vinou zdravotních potíží nebo jednoduše, rádi stojí na jednom místě a na kolech vyjíždí na malé a krátké vyjížďky. Je to vše ohromně zajímavé.

P2290009

Tím, jak poznáváme na cestě spoustu nových lidí, tak každý má nějaké zkušenosti, které jak doufám na konci pobytu shrnu do nějakého příjemného povídání, teda aspoň doufám, jak se sem nejlépe dostat a jaké jsou možnosti. Narážím na několik žádostí kolegů, kteří by sem rádi jeli a neví jak, neví ceny a přeci jenom, nejsou třeba až tak zkušení jako Milan s Irenou a přitom by jen rádi strávili několik zimních měsíců na ostrovech.  

P2290011

Odjíždíme do městečka Castillio del Romeral, kde už jsme jednou stáli a hlavně, máme tu internet z restaurace, takže můžeme zase poukládat vše co je potřeba.

P2290016

Maličké městečko a podívejme se, jakou tady mají občanskou vybavenost. Je tady si pár nájemních domků s byty pro cizince, ale převážná část obyvatel je zdejší. Přesto se tu pyšní úplně novou promenádou s moderně postaveným sportovištěm, parkem a luxusním dětským hřištěm.

P2290030

Rozum mi to nebere, takovéto hřiště bychom potřebovali snad v každém našem městě. Nicméně, tady je to taková normalita.

P2290035

Nic není poničené, zdevastované a nějak poškozené.

P2290023

Samozřejmě, je tu velké parkoviště i pro obytná auta, která tu jsou tolerována, a protože je víkend, tak aut se tu sjelo docela dost.

P2290026

Velké parkoviště je hned u vjezdu do města, další parkoviště, kde už jsme stáli je u moře, ale my jedeme ještě dál až na konec městečka,

P2290039

kde je také spousta možností stání, ale hlavně, tady je ta naše restaurace s internetem.

P2290041

No a je konec měsíce, a to znamená udělat sčot, který ještě nemám hotový. Jsem docela zvědavá, jak jsme tento měsíc dopadli.

Dnešní trasa je: 19 km 

Maspalomas-castillio-del-romeral-29-02-2020-ujeto-19-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ