int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



18.3.2021 Playa de la Carolina - Andalusie - Španělsko

Takže ano, máme zprávy od přátel, Alenky a Zdendy, že šťastně projeli do Francie bez testů, maličkým hraničním přechodem. Podle informací, měli jsme včera večer relaci, jeli opravdu brzo ráno a na hranicích nebyla ani noha. Francie by měla být v klidu a tak jen projet Německem a jsou doma. Od Krkonošských, ti už jsou doma víme, že na hranicích FxD a DxCZ taky nikdo nebyl a snad i Alenka se Zdendou budou mít kliku a projedou bez ztráty květinky.

Dji_0031

Jinak, my stojíme stále na místě na Plya de Carolina a je nám tu dobře. Zdenda rybaří, já dělám všechno možné, vařím, uklízím, a hlavně čtu knížky. Zkrátka, nenudíme se. Jen je škoda, že moje kolo definitivně stávkuje a jak to vypadá, je rozbité. Porouchala se mi řídící jednotka, a i přes Zdendovu velkou snahu o opravu, budu potřebovat novou řídící jednotku.

P3143938

A nám nastává další rozhodnutí, jestli jí pořizovat a nenechat už kolo na chatě jako normální městské kolo, vymontovat motor, Zdenda bude mít dvě obrovské baterky a já si asi, nejspíše pořídím nové kolo. Taky jsme o pár let moudřejší, chytřejší a jak praxe ukázala, tak na mě tato přestavba byla, nebo je, nevhodná. Zdendovi kolo maximálně vyhovuje, je bytelné a má velmi silnou baterii 1 KW, takže i s bolavou nohou je schopen ujet na motor velkou vzdálenost. 50 km není žádný problém ujet, bez šlapání. Ale metrák živé váhy si s váhou kola poradí lépe. Já mám přeci jenom nižší váhu a je pravda, že i když jsem byla s kolem a přestavbou velmi spokojená, tak přeci jenom vážím méně a pak je pro mne sesedání a vedení kola poněkud náročnější. Takže máme před sebou výběr nového elektrokola, což je docela oříšek. Nabídka je obrovská a když k tomu přihodím různé typy motorů, velikosti baterií a tak podobně, tak máme co řešit a co probírat za dlouhých letních večerů.

 P3153971

Máme krásné počasí, je vlastně už skoro léto, ale večer se stále docela slušně ochládá. Jinak už se opalujeme na pláži, chodíme jen v šortkách, ale večer si maličko přitápíme. Přeci jenom, jak říkám, nejsem lední medvěd a choulit se večer ve svetrech, tak to odmítám. I tak je vidět, že nám spotřeba plynu prudce klesá oproti zimě. To mi připomíná, že jsem ještě nevložila tabulky spotřeb a útraty za minulý měsíc.

 P3153973

Další problém nastal s čerpadlem, opět zastávkovalo. Máme plán B, když se definitivně rozbije, tak budeme používat barely na vodu a kanystry, nebudeme už tady shánět čerpadlo, protože za chvíli už budeme doma a nové čerpadlo koupíme od Tomáše Brabce Karavany- Pro. Abych předešla dotazům, Tomáš Brabec je náš, dalo by se říct, dvorní servisman, který nám vše přidává do auta, co potřebujeme na cesty.

P3143948

Dělal nám celou elektriku, solární panely, rozvody, dobíjecí booster, přidělával nám markýzu a nově má pro nás připravené čerpadlo. Kolegům, kamarádům už se postaral o satelity, opravy elektro rozvodů a jak jsem koukala, nejen, že se mu zvětšuje kapacita dílny, ale rozšiřuje i šíři různých oprav a vylepšení obytných aut a karavanů.

P3143952

Za nás mohu jen doporučit. Kvalitní práce za velmi rozumné ceny. Ale Zdenda je šikulka, čerpadlo poprvé vymontoval, vyčistil a jak to vypadá, tak čerpalo funguje jako nové. Nicméně, nové stejně koupíme a budeme ho vozit s sebou, kdyby se to staré rozhodlo nás definitivně opustit. Ach ta váha, a pak nemáme být přetížený, což je věčné téma všech cestovatelů.

 Dji_0024

Zdenda byl opět úspěšný, rybařil, chytil a ugriloval. Shodli jsme se, že zatím nám nejvíce chutnali ryby, které tady nazývají cefalů. Je to ryba chuťově hodně podobná tresce. Na čerstvě ulovenou norskou tresku sice nemá, ale je taky výborná.  

 Dji_0012

Takže, asi tak a pokračování příště.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ