int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



22.3.2021 Aguilas - Murcia - Španělsko

Dneska už definitivně opouštíme Plya de Carolina po 11 dnech a jednoznačně, bylo nám tu skvěle.

P3213994

Pravda, parkoviště se maličko zaplnilo, ale nic, co by bylo nějak na škodu. Vlastně, aspoň máme co sledovat, pozorovat a komentovat. S velikým autobusem přijela početná rodinka z Nizozemí, a vedle nás zaparkovala vestavba Maďarů, které jsme už potkali.

P3224004

To jsou Ti s překrásnou SPZ značkou, kde je PRD a číslo. Ale jsou to pohodáři. Vlastně, kdyby nebylo psů, tak je tu boží klid. Chápu, že s pejskem se cestuje příjemněji, ale tady jich je opravdu hodně, a to v některém autu mají rovnou dva. Když jsem to tak počítala, tak je tu 13 psů, kteří po sobě různě ňafají a když sem přijede někdo s cizím psem, jen na chvíli na pláž, tak to je teprve štěkot. Psi všech národností, spojte se!

P3224028

Dneska máme hlavně servisní den. Potřebujeme dokoupit potraviny, lednice už zeje prázdnotou, pomaličku vše dochází, a tak po více jak jedenácti dnech musíme na velký nákup. Samozřejmě, je to Mercadona, tu máme při cestě a doba kolem poledne je naprosto ideální na nákup. Obchod zeje prázdnotou, minimum aut na parkovišti je jasnou známkou toho, že je čas oběda a následné siesty. Zdenda zůstává v autě, ale to je spíše pro to, abychom nemuseli vše uklízet a složitě zabezpečovat auto.

P3224009

Hned kousek je benzínka a vedle ní Camper Area, což není kemp, ale oplocené velké parkoviště se sociálkou a prádelnou.

P3224018

Tady jsou ceny, které jsou nízké, ale za vše se platí.

P3224013

Chybí tady ještě platba za vodu 2 eura za klíč k zámečku od vodovodního kohoutu. Co je bezvadný, že spousta benzínek má nejen ruční myčky, to mají vlastně skoro všechny, ale i rampu, takže si můžeme umýt střechu, aniž bychom po ní lezli. A taky jsme dotankovali plyn za cenu 0,693 eur což není žádná sláva, ale plynových čerpacích stanic v této oblasti není tolik, a tak bereme co je.

P3224048

Aguilas je takové střední město postrádající historické jádro, ale stejně se potřebujeme projít, tak jdeme kus po nábřeží a maličko do města.

P3224044

Tak nějak není moc o co stát, jen si protáhnout nohy. Zdenda poprvé zatížil trochu nohu a dobrý. Bolest lýtka už odezněla, myslím, že jsme to zvládli, ale zatěžovat budeme pomalu. Nemá cenu, aby se hned napoprvé uštval.

P3224073

Obvykle je naše porce 10 km chůze, to zvládáme v pohodě, ale dneska jsem si dali jen tři kilometry s častým odpočinkem.

P3224082

Zátěž budeme pomalu zvyšovat, ale stejně je potřeba po příjezdu prodělat nějaké vyšetření na zánět žil a tak podobně. Zkrátka, pokusit se objevit, co je příčinou takové bolesti jednoho místa, svalu, šlachy při námaze. Říkám si, ideální příležitost někde u lékařů chytit kovid. Když jsme to zvládli do teď, to by v tom byl čert, abychom ho nelapli někde doma.

P3224077

Stojíme v přístavu na okraji parkoviště u plotu do areálu, kde opravují lodě. Můžeme si tady vyndat křesílka a posedět na sluníčku, venku. To je pro nás hodně důležité, nedřepět v autě, toho jsem si užila za celou zimu vrchovatě a jak to jen jde, být venku.

P3224066

Nikdo si neumí představit, co to bylo za hrůzu strávit tolik dní v autě a dennodenním dešti. Raději ani nevzpomínat. Na severní Španělsko nemám hezké vzpomínky, kromě překrásného Baskicka a pak, když se nám definitivně zkazilo počasí bylo určitě lepší praštit do koní a odjet za sluníčkem, pryč z potoků vody, které netekly po zemi, ale padaly na nás z nebe.

P3224069

Stejně jsme na jih dojeli, stejně jsme ty kilometry museli ujet, jen by to bylo o pár týdnů dříve, chybějící pobřeží bychom projeli jindy anebo taky ne a co by se dělo? Nic! Jen bychom byli více v pohodě, ale už je to za námi. Jen si to občas připomenu, vzpomínky se vrátí, tak jako dneska.  

P3224071

A když už chybí pohyb, a tak nějak se spíše držíme kolem auta, Zdenda rybaří, já si čtu anebo píšu do stránek, tak tady je tip na lehký oběd. Spousta zeleniny a masové kuličky z mletého masa, které jsem rozřízla na polovinu, aby se lépe opekly.

 Přeji všem krásný den.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ