int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



1.4.2021 Cala Blanca - Murcia - Španělsko

Krásný den, krásné počasí, skvělá společnost, paráda. V očekávání příjezdu kolegáčku jsem samozřejmě upekla něco málo ke kávičce.

P3304281

Jen jsem se modlila, aby těsto vykynulo, abych buchty nespálila a samozřejmě, aby byly dobré. Čerstvé droždí dělá divy, kupodivu jsem na nic nezapomněla a do těsta nacpala vše, co tam má být, občas na něco zapomenu, jako na cukr nebo posledně jsem úplně zapomněla na vejce.

P3304285

Přeci si nebudu pomáhat receptem, když už jsem je tolikrát dělala. Buchty se povedly a jsme plni očekávání. Návštěva skutečně přijela a tady bych se ráda na chvilku zastavila.

P3304286

Roman s Pavlou jsou padesátníci, už mají něco v cestování za sebou, kteří se rozhodli, koupili nové obytné auto, udělali si testy, vyjeli a přijeli. Mají tři neděle dovolené, vlastně Pavla, protože Roman by mohl s klidem být regulérní digitální nomád. Tak, jak všude čtu stesky lidí, kteří mají karavan nebo obytné auto, jak se nikam nesmí, jak je to všechno na prd, jak je to složité a jak to vlastně skoro nejde, tak všem těmto stýskalům bych řekla, jde to! A když se chce, tak opravdu to jde dojet do Španělska absolutně bez problémů. Jeli přes Rakousko, Itálii do Španělska.

P3304290

Jen v Monaku narazili, protože Monako je maličké a tudíž snadno se kontroluje a tak museli ukázat testy, ale kdyby nejeli přes Monako, tak by vlastně za celou cestu testy nikomu neukazovali. Což je smutné, takových peněz to stojí, a nakonec není ani komu to ukázat, to by jednoho fakt naštvalo!

P3304292

 Ale jeli v klidu, bez strachu z případné kontroly a ve Španělsku už nikdo testy nepožaduje, nikdo nekontroluje, co tu děláme, jak dlouho tu jsme a jestli máme testy. Ve Španělsku už je úplná pohodička. Takže drazí přátelé, kdo chce, jet do Španělska opravdu může a bez problémů.

Sešli jsme se na našem místě na Playa del Arroz, kde máme moc hezké místo, a tak nějak, nechce se nám odtud. Jsme pěkně krytý před větrem, prachem a lidmi. A jak říká Zdenda, když už jsme odtud neodjeli včas, tak o Velikonocích bude všude plno a budeme muset stát někde v druhé řadě a kdoví jestli vůbec uvidíme na moře. Hlavně, je po deštích už dost dlouho, země vyschla a parkoviště se změnily v prašné stání, a to tak nějak není o co stát. To když projede jedno auto a může jet sebepomaleji, tak se zvedne ohromný oblak prachu a pak šíleně záleží na směru větru a místu kde stojíme. To se také můžeme během jednoho dne změnit v kouli obalenou prachem a co si budeme povídat, žádná výhra to není. Takže, když už jsme se shodli na tom, že my tady zůstaneme celé Velikonoce a až po svátcích se hneme dál, kolegové si pár dnů odpočinou s námi, protože místo je tu opravdu luxusní, no, tak přijela policie a všechny obytky vyhnali. Malé, velké, tlusté, tenké, zkrátka hezky pěkně na obou dvou parkovištích zůstali jen osobní vozy. Ono se totiž velmi časně začalo parkoviště plnit rodinami na výletě a obytky zaberou holt dost místa. Faktem je, že na nadcházející svátky se na naše parkoviště sjelo docela dost obytných aut, a to není nikdy dobře. Pak osobní auta nemají kde stát, a to už je jen krůček k tomu, aby někdo zavolal policii, aby zjednala pořádek. Opět musím říct, že sice nás vyhnali, ale slušně, bez jakékoliv stopy zloby nebo arogance. Tady jsou totiž skoro všude cedule s povoleným parkováním obytných aut do 5,20 m. Pokud je to parkoviště, kde nepřekážíme rodinám a nestojíme vyloženě u pláže a není tam moc obytek a parkoviště není malé, jsme tu mimo hlavní sezonu a tak dál, tak jsme policií tolerovaní, ale pak nastane svátek, stačí jen víkend, španěláci se hnou a hned je zaděláno na problém, překážíme. 

P4014302

Zastávka na oběd. 

Takže, tak jak jsme měli naplánováno, tak jak bylo vše dlouze prodiskutováno, tak to vše je nám k ničemu, protože místo musíme opustit, a to poměrně rychle.

P4014309

Před sebou máme ještě několik možností stání a máme tak plán A, B, C a uvidíme, kde to bude aspoň trochu slušné, kde budeme moci hlavu složit.

Kolegové vyjeli dříve, před námi na první stání, které je opravdu jen kousek od nás a hned volají, že mají pěkné místo, vysoko nad mořem a že by to tu mohlo jít. My už jsme jen kousek před nimi, a tak jsme se vrátili.

Dji_0002

Opravdu, místo je to skvělé a pokud nás vyhodí, tak máme ještě další dvě možnosti kousek od nás. Ale tady žádná pláž není, a tak snad bychom mohli být v klidu.

Dji_0007

Bezvadný je, že se můžeme pěkně postavit do el a jsme krytý před bočním větrem, který je mírný, ale je.

 Dji_0021

Zdenda samozřejmě hned pokukuje po možnosti rybaření, z čehož moc nadšená nejsem, protože musí jít dolů dost prudkým svahem, a i pak je poměrně vysoko nad vodou. Ale mám statečného muže a možná i nějaká rybka na gril bude.

 Dnešní trasa je:

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ