int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



1.1.2021 Termální prameny Bande - Galicie - Španělsko

Další rok je za námi a my akorát můžeme udělat dvě věci.

Vzpomínat na to, co je za námi a plánovat to, co je před námi. Přemýšlíme, jaký byl uplynulý rok, co vše jsme zažili, jak si s námi osud zahrál a co vše se nově událo. Je toho opravdu hodně. Předně a prvořadě jsme se stali prarodiči a narodila se nám Timea, kterou milujeme a od které se nám hodně těžko na podzim odjíždělo. Strávili jsme na Kanárských ostrovech 7,5 měsíců z celého minulého roku, hodně neplánovaně. Projeli jsme si, plánovaně, všechny ostrovy, a to bylo hodně pěkné a hlavně zajímavé.

Naše plány na návrat a ukončení putování tak jak jsme si řekli se opět o rok přiblížili finále. Ukončili jsme 6 rok permanentního pobytu v našem autě, 1.12 jsme vstoupili do 7 roku a jedeme dál. Zjistili jsme, že jsme si vybrali dobře typ a velikost auta, v menších rozměrech by se nám daleko hůře žilo. Hlavně, co si málokdo umí představit, je, že my sebou vezeme vše na kompletní rok bydlení v autě, a to samozřejmě nemám na mysli jen hezké počasí, kdy nám svítí sluníčko celý rok jako na ostrovech a kdy nám k životu stačí jen pár triček a šortky nebo sukýnka. Ale to je jiná kapitola.

My jsme se celý boží den jen koupali a koupali a samozřejmě si užívali sice ne až tak hezkého dne, ale teplé vody a pohody. Samozřejmě, k té pohodě přispěli Zdenda s Alenkou a povídání nebralo konce. Já jsem samozřejmě vyhladovělá s ženské společnosti a řekla bych, že Zdenda je na tom podobně. Prvního ledna se na parkoviště sjely obytky snad z celého severu Španělska. Je nás tady snad 15 a některé vestavby jsou velmi zajímavé.

Mlaďoši v Mercedesu neřeší ani plyn do topení jako my anebo naftu jako přátelé. Dřevo se najde všude a pár polínek je za chvilku a už se topí.

Tady bych se ráda maličko zastavila u toho, jak vizáž může být někdy matoucí a velmi ošidná v posuzování sousedů. Naši sousedé nebudili příliš seriózní dojem, ovšem tak nesmírně příjemné lidi jsme hned tak neviděli a nepotkali. 

Slečna měla doma uklizeno, stále vytírala a zametala podlahu, protože všude byl nepříjemný, mokrý písek, a protože několikrát sprchlo, musíme mít všichni boty uvnitř, a to se pak hodně nanosí písku dovnitř. Mladík řezal a sekal dřevo a kolem auta měli absolutní čisto. Někdo by řekl „fetáci“, ale opak byl pravdou a chlapíka s tak milým úsměvem, no, jako ženská jsem akorát řekla, hezky pěkně.  

 P1019600

Kousek od nás je stará Římská osada a troskami nás provedlo několik informativních tabulek. Jen když jsem četla o těchto lázních, tak je asi dobré si zjistit, jak je na tom nádrž s vodou,

P1029635

protože na některých fotkách je nádrž kompletně zaplavená a jen nejvrchnější bazén je použitelný, ale taky plný vody z nádrže. Takže i teplá termální voda je pak značně zředěná.

P1029655

 Zítra už odjedeme, jen kousek, do dalších lázní.

 Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz. ( bude později ) 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ