int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



2.1.2020 Lobois termální prameny - Galicie - Španělsko

Kousek od přírodních lázní v Bande jedeme moc hezkou krajinou k dalším termálním pramenům Lobois.

Jsou též na našem seznamu v RPC – Zajímavé odkazy.

Jenže, bohužel, pramen je sice horký, silný, ale bazén je vypuštěný. Nakonec stojíme hned u budovy lázní, kde i na Google mapách stojí spousta obytek.

P1029688

Parkoviště pro nás je vyhrazené kousek dál v lese, ale tam se nám vůbec nelíbilo. Jednak je tam vlhko a hlavně, nesvítilo by na nás sluníčko a když už svítí, tak by to byl jednoznačně hřích stát někde ve stínu.

P1029703

Zdenda se hned vypravil ucpat výpustní otvor, protože pramen je tak silný, že by do večera určitě bazén alespoň z části naplnil.

P1029704

Jenže, hned naproti termálnímu bazénu je restaurace a paní hned vyběhla a Zdendovu snahu briskně odstranila. Zkrátka, ucpávku vyndala, a tak jsme to už neřešili. Nevíme, proč, ale domníváme se, že je to kvůli kovidu. Jinak si to vysvětlit neumíme.

Tady není vlastně nic ohraničené jako v Bande, kde bylo při našem příjezdu celé území bazénů zapáskované, ale jak jsme se dočetli je to kvůli koupání na vlastní nebezpečí a hlavně, varování, že voda není nezávadná, ale tady nic takového nebylo.

P1029699

Ovšem co mě velmi pobavilo je cedule, která říká, co smíme a nesmíme. Takže kromě toho že do vody nesmí psi a tak podobně tak mě zaujala první řádka vlevo. Sex což jsem si řekla, to je divné, protože vpravo jsou zákazy a vlevo je sloupec povoleno, doporučeno. No, a protože jsme v Kastilii, a i překladač jednoznačně slovo označil jako kastilštinu, tak k mému údivu je tu povolen sex s rozmyslem v překladači je to zodpovědný sex.

P1029702

Tak to je hodně zajímavé. To jako máme být při provozování sexu v bazénu zodpovědný a asi neprovozovat sex s koupajícím sousedem, nebo bez ochrany, nebo myslet na případné potomstvo o které se budeme muset postarat?

P1029717

Ať tak či onak, s takovou hláškou se hned tak nepotkáme. Užili jsme si odpoledne plné sluníčka a na sluníčku a večer bylo Bio Ulusion a promítání filmu Cesta – The way. Už jsem na film tady upozorňovala.

https://uloz.to/file/yOvtaeIECPcr/pout-the-way-2010-cz-avi

Jedná se o krásný film, výborně zpracovaná pouť do Santiaga de Compostela. Pokud by někoho toto téma zajímalo, mohu film vřele doporučit a může si ho stáhnout i zdarma na Uložto.cz.

Mimochodem, zde si stahuji i knížky a vyplatí se připlatit si pár korun a stahování je mnohem rychlejší, než když stahujeme zdarma. Ale to jsem odbočila. Zítra pojedeme zase kousek dál.

 Dnešní trasa je

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ