int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



6.12.2021 Amposta - Španělsko

Zajížďka k San Bartolomeu byla vlastně na moje přání, protože se mi ještě nechtělo opustit nádhernou přírodu, rozeklané skály, kopečky se spoustou zeleně a tak jsme se vrátili k San Bartolomeu, které nás nezklamalo.

Pc065232

Kouzelná rokle plná divoké říčky, spousta míst vyloženě připravená na koupání, zona akampada, kostelík a pohoda, prostě paráda a teď už konečně jedeme směrem k deltě Ebra, kde máme spoustu cyklotras a kde bychom rádi pár dnů pobyli.

Pc065243

Amposta je další město kam míříme. Za námi jedou přátelé Zdenda s Alenkou, ale zatím nevíme, kde nás dojedou. Tak, veskrze je to jedno, ale s ohledem na rychlost jejich jízdy to bude asi, možná, zítra nebo pozítří.

Pc065267

V Evropě nad námi značně přituhuje, nejen počasí, ale atmosféra a nálada mezi lidmi dosahuje bodu mrazu. Je to strašné, jak jsou na sebe lidi zlí a jak se naší garnituře podařilo rozdělit národ. Naštěstí se může cestovat, sice s omezeními, ale může.

Pc065263

Naši přátelé Bémovi už zase míří na Kanárské ostrovy, zrovna tak Irenka s Milanem, další, Páleničkovi, velicí cestovatelé jsou na Sardinii nesmírně spokojený, Standa a další jsou v Řecku, kolegové míří do jižní Itálie a na Sicílii. Spousta kolegů a pár našich přátel plánuje v nejbližších dnech jet do Španělska, takže ano, dá se cestovat akorát je to s omezeními, a tak to bohužel je.

Pc065258

Zatím se na hranicích nic nekontroluje, průjezd podle našich informací je bezproblémový a vůbec nemá cenu lámat si hlavu tím, jak to bude dál. Já říkám, bude nebude a pokud se něco zvrtne, tak holt budeme muset improvizovat.

Pc065271

Ve Španělsku se musí nosit roušky, všude v prodejnách a v některých restauracích kontrolují potvrzení, jakékoliv o bezinfekčnosti. Je dobré mít potvrzení nahrané v mobilu, protože nikdy nevíme, kdy se co nového nařídí a nebo, kdo to od nás bude nově vyžadovat.

Pc065278

Tak jen abychom to měli stále při ruce a na požádání mohli předložit, protože ve Španělsku si restriktivní opatření nařizují jednotlivé regiony nezávisle na Španělské vládě.

Pc065274

Tady bych velmi doporučila sledovat, jak se chovají místní v oblasti, kde právě jsme. A rozhodně můžeme zapomenout na jakékoliv revolty vůči nařízením.

Pc065280

Ampostu jsme si jen projeli, je to tak nějak nezajímavé město s překrásným názvem. Nevadí, našli jsme pěkné místo hned za fabrikou na ryby. Tady se dá postavit hned vedle Ebra na malém parkovišti, které se k večeru vyprázdnilo, a tak jsme tady s Jirkou a Růženkou, a ještě kolegou z Francie úplně sami.

Pc065285

Jsme stranou, na okraji města, kde vládne klid a mír. A tak je to správné.

Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz. 

 Dnešní trasa je: 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ