int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



7.12.2021 Deltebre - Španělsko

Delta řeky Ebro je veliké území, které je zcela podřízeno zemědělství a živočichům, kteří žijí kolem vody a ve vodě.

Pc075303

Zítra si projedeme část území delty, ale už teď si říkáme, že na kola, tak jak jsme si plánovali to asi moc nebude. Všude jsou jen pole s rýží, teď sklizené, zaplavené nebo zorané. Jedno pole vedle druhého a s ohledem na silný vítr, který se žene sice z vnitrozemí, ale tady se nemá kde zarazit, to na nějaké cyklovýlety asi moc nebude.

Pc075302

Odpoledne za námi přijel kolega Jarek, který tu už dost dlouho bydlí a známe se už mnoho let. Sice jen na dálku, a tak jsme se konečně poznali zblízka. Večer jsme samozřejmě poseděli a povídali skoro do půlnoci.

Pc075290

Jarek poskytl vynikající moravské vínko, my se s Růženkou postarali o pohoštění a krásný večer může začít. Je strašně fajn, když se potkáme s někým, kdo nám může říct o zemi, kde zrovna jsme, jak to tady vlastně ve skutečnosti chodí.

Pc075306

Jaké jsou pravidla hry pro rezidenty, jak se dá koupit nemovitost a jak se tu žije cizincům, kterých je tu opravdu hodně. Už mnohokrát jsme viděli oplocené veliké resorty s domky, které patří různým majitelům, ale nevěděli jsme, jak to funguje. Většinou takový resort má firmu, která se stará o rozlehlou zahradu. Domky jsou poházené po pozemku, aby si nepřekážely, nebo jsou to řadovky a všechny mívají velké terasy.

Pc075291

Většinou uprostřed pozemku je jeden nebo dva bazény a obvykle jeden je v zimě vyhřívaný. Jistě mnoho kolegů takovéto resorty na svých cestách vidělo. Nemovitosti si tu kupuje spousta cizinců a tráví zde hlavně zimu a v létě je tu pro změnu sbírka vnoučat z celé Evropy. Tak, co si budeme povídat. Zima je tu krásná, vlahá, teplá a ve Španělsku se opravdu pohodlně žije. Takže jsme poseděli, povídali, maličko, trochu víc, popili a bylo nám dobře.

Pc075297

S Jarkem se určitě nevidíme naposled a rádi se zase někde potkáme. V plánu je setkání na Vánoce. Jen ještě nevíme, jestli to bude někde u moře nebo kam až dojedeme, doputujeme.  

Dnešní trasa je: 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ