int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



10 - 11.12.2021 Torreblanca, Castello de la Plana - Španělsko

Včera večer přejeli Zdenda s Alenkou a tak už jsme prozatím v plném počtu.

 Pc105592

Projeli jsme velkým územím k Torreblanca, které je plné resortů, bytů a malých vilek.

Pc105569

Je to neskutečně zabydlené místo, které je ovšem nyní spíš městem duchů.

Pc105571

Ohromná sídliště vysokých paneláků, se spoustou bytů, které si tu lidé buď kupují nebo jen na léto pronajímají.

Pc105582

Písčitá pláž a velká promenáda lemuje pobřeží. Vůbec si nedovedu představit, jak se to ohromné množství lidí na pláže vejde.

 Pc105574

Je to až děsivé, ale na druhou stranu, je dobré to vidět. Nemusíme se tu vůbec zastavovat, ale stojí to za poznání, za vidění jen celé území projet. Parkování je hned za jedním takovým uměle vytvořeným městem, kde už stojí několik obytek.

Pc105566

Vlastně podél pobřeží projíždíme další den a mohu zodpovědně prohlásit, už aby tento úsek byl za námi. Tak jen pár fotek z vysloveně letní, prázdninové oblasti španělského pobřeží.

Pc115609

Opět ohromné domy plné bytů, které jsou teď prázdné. Pár lidí potkáváme, ale myslím si, že jsou to většinou cizinci, kteří tu tráví zimu.

Pc115612

Samozřejmě, mohu si říct, tak to ani náhodou, v takových panelácích bych nikdy nebyla, ale poznali jsme několik Čechů, kteří si na zimu pronajímají byty ve Španělsku a tráví tady ty nejstudenější měsíce.

Pc115605

Jsou hezky u moře, čas tu tráví procházkami po pobřežní pěší zóně ale hlavně, jsou v teple. Přes den je tady kolem 20 °C a v noci nám klesla teplota na příjemných 15°C. Co více si přát.

Pc115624

Lidí je poskromnu, část kaváren a restaurací je zavřená, část otevřená, takže kávičku nebo dobrou večeři je kde si dát a pokud mi bude kolem 70 let, tak mě asi nechá klidnou uzavřený aqua park plný bazénů a tobogánů.

 Pc115622

Dva dny jsme projížděli mezi paneláky a myslím, že stačilo. Zítra jedeme kousek do vnitrozemí na přírodní termální lázně.

Pc115598

Abychom si den maličko zpestřili, jedeme vysloveně mezi malými políčky, zahradami a hlavně, všude kolem jsou mokřady, takže spousta rákosí, a to je tak vysoké, že kolikrát nejsme ani vidět.

Pc115597

Castelo de la Plana je už tradiční noční parkovací místo. Jsou tu dvě veliké parkoviště pro obytná auta. Jedno je hned u příjezdu do města, na písku, placené, ale hned přes silnici jsou velké pláže.

Pc115620

Druhé parkoviště je na okraji města a je dost veliké, aby pojmulo takových 50 obytných aut a kdo přijede později, může stát u fotbalového stadionu.

Pc115621

Cennou devizou jsou dvě servisní místa, strategicky uprostřed parkoviště. Bezvadné je, že si můžeme sednout u aut do křesílek, rozložit stoly a do večera povídat o cestování, ale samozřejmě, nejen o tom.  Kolega napsal, že by na takovém místě nestál ani náhodou. 

Pc125625Já jen mohu říct, že možná nestál, protože toto místo je vysloveně tranzitní, jen na přespání, doplnění vody a vyprázdnění nádrží.

Pc125627

Ať už odpadní vody nebo senkrovny. 90 % kolegů dopoledne odjede a ti zbylí sundají kola projedou se po okolí a další den jedou dál. Hodně cestovatelů ocení vzdálenost moře, protože to je opravdu nějakých 100 metrů. Večer je krásně teplo.

Dnešní trasa je: 

 Včerejší trasa je: 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ