int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



13.12.2021 Almenara - Španělsko

Chladné ráno a my prcháme do nížiny.

Pc135775

Do rána skutečně bylo kolem nuly, což je hodně málo.

Pc135776

Stojíme bohužel na odvrácené straně hory kam sluníčko bude svítit až pozdě odpoledne. Takže není nač čekat, balíme a jedeme směr moře.

Pc135783

Klube se nám opět nádherný den, sotva vysvitne sluníčko, hned je teploučko a za chvíli už máme 18°C. Chtěli jsme jet vedlejšími silnicemi, ale naše silnička se opravuje a směrovka nás vede na ještě víc vedlejší silničku, než jsme původně plánovali.

Pc135801

Je to úžasné, dostáváme se do míst, kam bychom asi hned tak nezajeli.

Pc135799

Tady je krásně vidět, jak si příroda bere zpět to, co jí bylo sebráno. Kupodivu, jedeme po silnici, která kdysi bývala v této oblasti páteřní a to, že tady, touto úzkou silnicí jezdili kamiony naložené ovocem a zeleninou se mi ani nechce věřit. Zdenda zahlédl část přebudované železnice na novou via verde a tady je to Vía verde de Ojos Negros.

Pc135809

Vracíme se zpět do městečka Tore Tore, kudy vede kus trasy. Ale není tu kde stát. Většinou na takovéto trase bývá velké parkoviště, aby cyklisti mohli přijet, nechat auta na parkovišti a trasu si projet.

Pc135814

Zřejmě začátek bude někde jinde, ale dneska to není naším hlavním cílem. Dneska jedeme kousek za Valencii, kde máme vytipované dvě místa na stání a zítra bychom chtěli podniknout výlet do Valencie na kolech. 

 Pc135807

Už jsem se tady zmiňovala, via verde jsou přebudované cyklostezky ze starých, už nepoužívaných infrastruktur, jako je železnice nebo stará silnice. Většinou se jedná o obslužné železnice, které měly za úkol dopravit materiál k moři. Některé byly skutečně funkční, některé železnice se i přes ohromné úsilí k moři nikdy nedostali a některé železnice byly v provozu jen pár let. To byl příklad Vía verde Zafán, kterou jsme si už projeli a která právě měla vést až k moři do přístavu, ale tam se nikdy nedostala a přesně, fungovala jen pár desítek let, než úplně zanikla.

 Pc135817

Koho by zajímaly informace, mapy a trasy španělských vía verde, zde je perfektní odkaz na velmi příjemně vypracovanou mapu. Stačí si rozkliknout region, pak příslušnou trasu a v nabídce se nám už objeví informace o trase a další veškeré údaje.

 Pc135815

https://www.mapa.gob.es/es/desarrollo-rural/temas/caminos-naturales/caminos-naturales/

 Pro češtinu funguje najet si kurzorem na text, pravý myšítko, rozjede se nabídka, kde je i přeložit do češtiny, zvolíme, odklikneme a máme vše v češtině. Anebo v hlavní liště je vpravo nahoře nabídka přeložit text do jazyka, zvolíme čeština a vše máme přeložené. To je pro ty, kteří neví jak na překlad.

 Pc135819

Kousek od Valencie jsou dvě docela slušné stání, ale nakonec jsme objevili velké parkoviště, kde jsme úplně sami. Kupodivu tady neparkuje vůbec nikdo a jsme jen pár metrů od moře. Další cennou devizou jsou keře, které brání větru.  Stání, která jsme zavrhly byly také hned u moře, možná na hezčím místě s výhledem na moře, tak to docela určitě by bylo hezčí, ale bylo to tam větrné.

Pc135825

Jedná se i o to, aby měl Jirka co nejpohodlnější stání, aby nás měl pěkně po kupě a nemuseli jsme se bát, že nás někdo z odvrácené strany auta vykrade.

Pc135827

Jirka totiž bude hlídat auta, zatím co my pojedeme zítra do Valencie. Ostatně, k ruce má ještě dva trhače, tak můžeme být v absolutním klidu.

Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz. 

Dnešní trasa je: 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ