int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



16.12.2021 Výlet na hrad Cullera + Simat de la Valldinga - Španělsko

Přejíždíme z Valencie do Simat de la Valldinga

Img_2388

Po výletu je potřeba maličko zregenerovat těla, už přeci jenom potřebujeme trochu odpočinout a druhý den už zase můžeme jet na další výlet.

Img_2398

Takže, dnešek je odpočinkový, přesouvací, taky potřebujeme nakoupit pár drobností a hlavně, jsme poměrně vysoko a hned po výletu, zítra musíme sjet do nížiny, k moři.

Img_2392

S ohledem na to, že předpověď na následující dny není nijak valná, tak další cesta je ideálním řešením. Taky všichni potřebujeme dobít baterky v nástavbě.

Img_2405

Cestou jsme vyjeli na hrad Castillo de Cullera. Příšerný kopec a na vršku je hrad, klasika. Nicméně, dovnitř jsme nešli, jen jsme si prohlédli krajinu pod námi, prohlédli jsme si moc hezký kostel s velikým betlémem.

Pc166019

Teď je v každém kostele nainstalovaný betlém a tady mají betlém už stoletý. A s tekoucí vodou!

Pc166021

Cílem dnešní cesty byl nakonec Simat de la Valldinga, kde chceme jet další výlet po bývalé železnici. Tady je takovýchto tras několik a řekla bych, že jedna trasa je hezčí než ta druhá.

Pc165999

V plánu je výlet až na zítřek, ale dneska musíme najít místo na stání, což je maličko problém. Původně jsme měli stát ve vesnici před Simat de la Valldinga.

Pc166036

Všude kolem nás jsou ohromné sady pomerančů a mandarinek, a právě probíhá sklizeň. Většina vytipovaných míst, parkovišť je obsazena nákladními auty a kamiony, kteří buď čekají na naložení anebo už naložený jsou a dělají povinnou přestávku. Zdenda objel celé městečko, kde jsme měli původně stát a nic kloudného jsme nenašli.

Pc166047

Pár domů a jinak množství skladů a třídíren citrusů. Až Zdenda našel o tři kilometry dál skvělé oficiální stání a je tam dokonce voda a výlevka.

Pc166038

Takže pak můžeme udělat servis, což je báječné. Vůbec nejlepší je, že stojíme na malém parkovišti přímo u ohromného sadu, kde právě dozrávají pomeranče.

 Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz. 

Dnešní trasa je:

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ