int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 28.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



28.12.2021 La Azohia - Španělsko

Už cestou na La Azohija jsme si říkali, to snad ani není možné, kolik obytných aut se sem sjelo.

Pc296703

Dokonce i Zdenda, který nás vzal na tuto pláž a už tu byl, se nestačil divit. La Azohia je maličká vesnice o pár domcích a tady i končí silnice, ale cestou sem míjíme dvě veliká stání, kde bylo vždy jen pár obytných aut, tak ta ohromná parkoviště jsou úplně plná.

Pc296701

Všude jsou obytná auta hlavně z Německa, Francie a kupodivu, hodně obytných aut je z Polska. Samozřejmě Nizozemci, těch je tu taky hodně.

Pc296705

Měli jsme kliku, máme hezké místo, jsme krytý před větrem, ale nefouká, což je fajn. Stojíme v korytě vyschlé řeky, takže kdyby nějak moc pršelo, nebylo by to úplně nejvhodnější místo na stání.

Pc296709

Nikdy nemůžeme vědět, kolik srážek v horách spadne a co vše se na nás může přihrnout. Ale pršet nemá a nebude, tak můžeme být v klidu.

Pc296700

Dneska je v plánu nákup potravin na Silvestra, ale pojedeme na střídačku. Na takovýchto místech funguje, že když odjede auto třeba kvůli nákupu nebo jede na servis, tak na své místo dá židličky a stůl a nikdo si mu na místo už nestoupne. Je jasně dáno na jevo, že majitel seslí má v plánu návrat.

Pc296729

Jenže my jsme se dohodli, že se vystřídáme, protože zabíráme místo na dvě auta, a to by nemuselo už projít. Takto jsme dali vždy svoje židle a odjeli.

Pc296724

Zdenda objevil prádelnu hned vedle Mercadona a tak jedeme vyprat ty hromady prádla, co se mi už nakupily.

Pc296725

Prádelna je opravdu velká, čistá a skvěle vybavená. Hlavně, má směnárnu papírových peněz což je skvělé.

Pc296719

Bývá docela otrava, když pračky jsou na jednoeurové mince a my jich máme v peněžence jen pár. Pak musíme otravovat v okolních barech a prodejnách, aby nám bankovku vyměnili za mince.

Pc296726

Tato prádelna je, tak jako skoro všechny, jak já říkám blbuvzdorná. Strašně jednoduché ovládání s obrázky jak pračky a sušičky obsluhovat.

Pc296720

Tradičně, jediný program 27 minut dlouhý včetně máchání a ždímání, ale tady si můžeme alespoň navolit teplotu 30,40,50 °C. Zrovna tak sušička má tři druhy teploty sušení.

 Img_2982

Máme vypráno, nakoupeno a jedeme zpět do La Azohia. Zítra je den odpočinku. 

Pc286662

Potřebujeme si udělat takový větší úklid a jeden den vyloženě prolenošit, odpočinout a zrelaxovat.

Img_2988

Ještě jsme si dali pozdně odpolední výstup k pevnosti Santa Elena. Čekáme na západ slunce, který je dneska vysloveně luxusní.

Img_2983

Je krásně. Parkoviště se už kompletně zaplnilo, jen přes silnici jsou ještě volná místa.

Pc286676

Krkonošský hlásili, že Karolína je totálně a kompletně plná a slavit Silvestra tam nemůžeme, protože se nikam nevejdeme.

Pc286694

Oni nakonec jeli dál a našli pěkné místo kus za Karolínou a my se rozhodli, že tady zůstaneme.  Přijede za námi Morava, která je o kousek před námi a jede ještě z Čech Roman s Pavlou, kteří přijedou až na Silvestra, dříve to nestihnou.

Pc286687

Ale i tak se tady nějak poskládáme.

 Pc286695

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ