int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



22.10.2021 Moissac - jihozápadní Francie

Zdá se, že problémy s prací na stránkách jsou vyřešeny, jen ještě zbývá vyřešit vkládání příspěvků do Návštěvní knihy.

Pa222587

Nejdříve jsme se domnívali, že nás nikdo nemá rád, protože Návštěvní kniha je vlastně pro nás jediná zpětná vazba, ale jak jsme se dozvěděli od kolegů, už skoro rok tam nejdou vložit komentáře. Ale to není až takový problém.

Pa222591

Jen nemůžeme, neumíme vysvětlit správci, že je sice hezké, že nám tam oni vloží testovací příspěvek, ale jde to jenom u nich, nikdo jiný, včetně nás tam vzápětí a opět nic nevloží. Ale to jsou takové drobnosti. Horší je, že nám zase začala trucovat lednice. Jak už jsem se zmiňovala, Tomáš Brabec nám při montáži baterie zároveň rozchodil na ledničce A tedy automatické přepínání a lednice šlapala jako hodinky.

Pa222601

Ve fabrice, kde nám montovali energoblok špatně vložili pojistky do těch správných zdířek a lednice si myslela, že přepojovat automaticky neumí. Umí, ale nebylo to v energobloku správně propojeno. Takže teď se lednice chovala přímo vzorně.

Pa222636

Za jízdy se přepínala na baterku a při zastavení přepnula hezky na plyn a na zásuvce na proud, zkrátka vše tak jak má být a chladila jako o život. Dokonce mi v prostřední přihrádce zmrzli vajíčka, která byla až vzadu u stěny.

Pa222597

No a najednou se mi stalo, že mi zkysla polívka, pak zase bramborová kaše a tak podobně. Nicméně pomaličku polehoučku se mi začalo v lednici oteplovat až jsme dneska k večeru dali do lednice teploměr a zjistili, že uvnitř mám krásných 15 °C, což byla téměř venkovní příjemná teplota.

Pa222620

Zítra ráno budeme muset lednici opět vyklidit, vymýt, Zdenda pročistí trysku a komínek. Ten naposledy čistil s Leškem v Albánii. To byla taky akce, přímo mezinárodní.

 Pa222611

Já nevím, ale stále je co řešit. Když už je v pořádku auto, tak najednou nefunguje administrace na stránkách a nelze vkládat příspěvky, když už toto vše je v pořádku, tak zase trucuje lednice. Úplně jsem zapomněla na drobnost, opět se nám ukázala závada na motoru, tak zvané grilované kuře.

Pa222614

Zdenda dostal od našich přátel novou diagnostiku, ta stará zakoupená hned na začátku naší cesty už dosloužila díky programu, který už nešel nikde stáhnout. Jenže, neměl stažený ovládací program, a tak jsme museli jet zase někam na internet a za pomoci Romana a vzdálenému přístupu program stáhnout. Samozřejmě, závada byla malá, přesně jak si Zdenda myslel, že vznikla.

Pa222640

Při jízdě do táhlého kopce pozdě přeřadil, a to bylo vyhodnoceno jako závada. Díky diagnostice víme, že se v motoru neudálo nic závažného, závadu může Zdenda v klidu smazat a jede se dál.

Pa222635

Takže, stále je co řešit, opravovat, napravovat a tak podobně. A to jsem zapomněla ještě říct, že mě stále nefunguje jeden hořák na plotně. Koupili jsme nové čidlo, Zdenda ho namontoval, ale plamínek i po dlouhém nahřátí čidla zhasne.

Pa222622

Takže stále vařím jen na dvou plotýnkách a jakmile se někde zastavíme alespoň na jeden den, tak je v plánu oprava, protože to se zase musí vyndat všechny šuplata a rozebrat vedení pod sporák a samozřejmě, při té příležitosti vznikne v autě totální chaos, bordel, nepořádek.

 Pa222602

Zatím co jsem se tu rozpovídala o úskalích našeho cestování projeli jsme si oblast jihozápadní Francie, kudy jsme ještě nejeli. V tom je Zdenda báječný, vymýšlí trasu tak, abychom nejeli tou samou trasou a města, kde už jsme byli obloukem míjíme.

Pa222623

Já si pro změnu do průvodce, do mapy zaznamenávám trasu, a tak i kdyby se náhodou stalo, že se napojíme na trasu, kterou jsme jeli třeba před třemi lety, v průvodci je to pěkně vidět a včas můžeme trasu změnit. Dneska končíme ve městě Moissac. 

 Pa222644

Zítra se půjdeme po ránu podívat na místní katedrálu a hlavně, budeme se věnovat ledničce. Pak už pojedeme do posledního města ve Francii, malebného St. Bertrand de Comminges a přejedeme už konečně do Španělska. Sláva, sláva, sláva.

Pa222613

Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz.

 Dnešní trasa je: strpení - dojeli jsme do Moissac. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ