int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



30.8.2021 Wertheim - Bádensko Württenbersko - Německo

Stále je strašně ošklivě. Neprší, ale drobně mrholí a stále. Vracíme se zpět na bývalý Expocamp. Chceme se podívat, jak je na tom prodejna Güma, která převzala maličkou část prostorů po Hymer Word Groupe.

P8300541

Güma je další velký hráč na trhu s obytnými auty, ale tady se prezentují hodně skromně. Respektive, prezentují se úplně stejným množstvím aut a karavanů jako před rokem. Některá auta jsou okamžitě k prodeji a některá mají za okny ceduli, prodáno. Ale jsou zde auta, která by se mohla okamžitě koupit, ale tak nějak se nám ceny zdají hodně vysoké. Řekla bych, že ceny vyskočily minimálně o deset tisíc a interiéry se dost zjednodušily, zkrátka, nejsou tak hezké. Dethleffs začal používat na stěny tvrzený plast, který je sice lehčí než dřevo, ale vypadá to příšerně. Asi jako když jsem poprvé viděla novou značku Etrusco, skoro celou v tomto tvrzené plastu, tak jsem se zděsila, něco tak neosobního a už od pohledu nepříjemného se nevidí ani u těch nejlevnějších značek.

P8300540

Nevím kam se ubírá filozofie značek, které si zakládali na kvalitě a kvalitním, elegantním provedení jako je třeba zrovna Dethleffs, když začali používat plasty místo dřeva nebo překližek, to je jedno, každopádně, kde dříve byly různé poličky, botníky a skříňky, není nic nebo jen náznak něčeho, co je na cestování úplně k ničemu. Jako třeba místo úložných skříněk mělké otevřené poličky, kam se nedá dát vůbec, ale vůbec nic. Místo klasických úložných skříněk, kterých je nyní opravdu poskrovnu, ale které mají kování a zajištění, jsou otevřené mělké poličky k ničemu.  

P8300544

V ložnici jsou jen dvě skříňky a jinak kolem dokola otevřené poličky úplně k prdu, a to si prosím dovolí Dethleffs nabízet, škoda, a to ještě za neskutečně vysokou cenu, která nám úplně uniká.

P8300562

Precizně provedená koupelna s množstvím úložného prostoru je také zdá se minulostí. Podivně rachtající, znějící plastové stěny, které už od pohledu vypadají velmi vachrlatě a zranitelně. Představa, že v koupelně při sprchování lehce uklouznu a o stěnu se jen opřu je docela určitě zajímavá.

P8300542

Plast je jako papírek, a to je ještě jaksi volně připevněný. Ale to není jen problém značky Dethleffs, podobně na tom je Burstner a Hymer, který je zde taky v nabídce a také patří k té dražší kategorii. Luxusní modely postavené na Mercedesu jsou luxusní jen cenou, ale vnitřní vybavení je úplně stejné jako u modelů postavených na Fiatu a Güma si vůbec nehraje na nějaké slevy.

P8300543

Neviděli jsme ani jedno auto se slevou, byť miniaturní. Skoro všechny auta byly k okamžitému prodeji, ale jsou asi tak předražený, že ani v této době, kdy se prodá asi stojí a čekají na svého majitele. Je mi z toho smutno. Jen jsme si říkali, že dneska bychom si už hodně obtížně vybírali auto na delší cestu s kvalitním úložným prostorem a aspoň trochu příjemným interiérem.

P8300546  

Ozvali se nám kolegové, kteří jsou kousek, no kousek, 300 km od nás a mohli bychom se potkat. Paráda, jen nevíme, kdy přijedou. Už jedeme z Expocampu a povídáme si, kdy by asi tak mohli přijet, protože pro nás by to byla vyloženě dálková, ze které bychom se aspoň týden léčili. Pravda, my jsme se ještě zdrželi v Outlet centru, které už známe jako své boty a kde se moc hezky nakupuje hlavně sportovní oblečení a já zde kupuji pro Zdendu trička z chytrých materiálů, protože je hned tak nezničí, nepropotí, dobře se perou a má je rád jak na kolo, tak do města. Ale i tak bychom zvládali tak daleký přesun docela s vypětím a hlavně, náš Flíček by z toho měl docela určitě minimálně infarkt. Zkrátka, náš Flíček není zvyklý na takové dálkové trasy a my to respektujeme.

Img_0873

Nicméně, kolegové už jsou na zadaných souřadnicích našeho parkoviště a domluveného místa setkání a jak jinak, následuje povídání, kdo kde byl a tak podobně, Zkrátka, klasické setkání dvou obytných aut a posádek, co už něco procestovali, projeli. Jenomže proti Zdeňce a Honzovi jsme úplní začátečníci.

Img_0870

Je znát, když kolegové začínali cestovat už s rodiči a pak samy měli karavany a když děti odrostly, tak obytné auto. Zkrátka, zkušenosti se nedají ani načíst, ani vygooglit, ty se musí zažít.

P8310566

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ