int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



1.9.2021 Wertheim a okolí - Bádensko Württenbersko - Německo

Jedeme k naší sestřence kousek od Würzburgu a poprvé jsem využila možnost nařezat na poli pugét kytek. Už jsem se o tom tady na stránkách zmiňovala.

P9010650

Na okrajích vesnic a městeček někteří lidé pěstují na kousku pole květiny a ty si mohou lidé projíždějící kolem nařezat a zaplatit.

P9010660

Je to velmi příjemná služba a docela určitě přivýdělek pro někoho, kdo se květinami zabývá. Jistě, je to spousta práce kolem lánu květin, a to se tu obvykle pěstují květiny tak jak rostou a ty se samozřejmě z valné časti musí na jaře zasázet a pak vykopat a uskladnit.

P9010658

Obvykle se začíná prvními cibulovinami jako jsou tulipány a narcisky. Hodně vídáme následující pivoňky a dahlie, jiřinky. Překrásné jsou zahradní slunečnice a teď samozřejmě gladioly. Na podzim jsou všude listopadky, chryzantémy.

P9010665

Všechny možné druhy, odrůdy a barvy krásných pozdních kopretin. Tady mají betonový kvádr, kde je uvnitř kasička, kam se vhazují peníze za květiny. Jak už víme, koupit si květiny domů do vázy je tady zcela běžné. Většinou na zahrádkách Němci pěstují hodně květin, ale ty jsou pro okrasu, a ne do vázy. Květiny do vázy si jezdí kupovat na takováto květinová pole, ale to jsou opět Němci, kteří si nedovolí nezaplatit za nařezané květiny. Třeba ne úplně celou částku, ale vždy zaplatí aspoň část. Zkrátka cení si práce, kterou někdo musel udělat, aby si mohli květiny natrhat.

P9010661

Nevím, jestli by tato služba v Čechách fungovala, to si nedovolím nějak více komentovat, ale myslím, že by to bylo dost problematické ať už ze strany finančních úřadů, tak ze strany lidí, kteří si květiny natrhají, jestli vůbec aspoň něco málo by zaplatili a když k tomu přihodím klasickou českou závist, dílo zkázy je dokonáno.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ