int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 18.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



4.9.2021 Kulmbach - Severní Bavorsko - Německo

Jedeme dál, překrásnou Německou krajinou a už se blížíme k pohraničním lesům.

P9040793

Pokud se nenecháme zlákat pohodlností dálniční sítě, která je v celém Německu opravdu na velmi vysoké úrovni a prozatím je ještě zdarma, a pokud pojedeme po vedlejších silničkách, ocitneme se v opravdu překrásném kraji, který stojí za to si ho jenom projet.

P9040794

Pokud bychom chtěli jen zajet do Německa jen na pár dnů a nechceme jet nikam moc daleko, protože máme třeba málo času, hned tady v severním Bavorsku je překrásná Romantická cesta – Romantische Strasse, která nás provede tím nejkrásnějším v této oblasti. Romantickou cestu mohu jen doporučit.

P9040797

Celou jsme jí už projeli a opravdu nás zavede do překrásných měst a trasa je, jak jinak tou nejkrásnější oblastí této části Německa.

P9040828

Můžeme začít ve Würzburgu, ten jsme už společně navštívili a pokračovat dál přes Tauberischofsheim, překrásnou starobylou vesničku s vinařskými sklípky na každém kroku a naprosto úžasnými domy.

P9040829

A dál přes Futchwangen a dál a dál až do města Füsen, i to už jsme společně navštívili. Stačí si zadat do Google vyhledávače Romantická cesta a máme perfektní itinerář jako na dlani, a hlavně kompletně připravenou cestu.

P9040813

O spaní je postaráno buď v kempech anebo pro šetřílky je cestou spousta stání pro obytná auta a parkovišť. Stačí si jen vybrat co je našemu srdéčku bližší.

P9040817

Všechno to jsou starobylá překrásná města, která mají naprosto úžasná městská centra, kde je požitek dát si kávičku a pozorovat kolemjdoucí.

 P9040842

Posledním Německým městem je Kulmbach, kde nás ohromně překvapilo městské stání pro obytná auta. Nikde jinde jsme se nesetkali s kasičkou v betonovém kvádru, ale o to až tak nejde.

P9040872

Ohromné parkoviště je rozděleno do několika sekcí stání. Můžeme stát kde chceme, ale placení je jen na oficiálním stání, kde je cena 5 eur za den, ale jak nám řekl jeden kolega Němec, platí se jak kdo a co dá.

P9040874

Tady je naprostá rarita. Betonový kvádr s dírou na vhození peněz a nic víc. Samozřejmě, nedostaneme žádný lístek, a tak jakákoliv kontrola avizovaného maximálního stání 2 dny vlastně není vůbec žádná.

P9040876

Ještě tak kdyby tu každý večer přijela ostraha, nebo městská policie a zapsala si SPZ aut, tak snad ještě možná, ale takto mi povolená doba stání naprosto postrádá smysl.

P9040880

V Itálii jsme se několikrát setkali s tím, že když je stání časově omezené, večer přijede městská policie, zapíše si SPZ a hříšníky, kteří stojí déle, než povolenu dobu nemilosrdně vyžene.

P9040879

Elektřina je taky za velmi slušnou, dobrou cenu, 6 hodina za 1 euro, což je skvělá cena a stojanů na připojení na proud je bezpočet. Takže i když je tu obytek nespočet, opravdu poměrně hodně, tak přípojky nejsou ani zdaleka všechny obsazeny.

P9040844

  Voda je taky za velmi slušnou cenu a další téměř rarita je, že je tu značkou povolené stání karavanů, obytných přívěsů, což je hodně výjimečné. Obvyklejší je, že karavan je přeškrtnutý, protože všeobecně platí, že karavan patří do kempu. Však také sousedi z přívěsu ráno vyndali všechny možné propriety na snídani jako elektrickou troubu na rozpékaní houstiček, rychlovarnou konvici a samozřejmě, tím, že je tu dost místa, ta všichni mají stolečky a křesla venku před auty.

 P9040870

Hned vedle stání je staré město Kulmbach, které je opět moc pěkné.

P9040855

Prošli jsme si ho několikrát horem dolem, zamotali se v uličkách a poseděli před cukrárnou s vynikající zmrzlinkou.

P9040856

Vysoko nad námi je ohromný hrad Plassenburg který patřil franské větvi rodu Hohenzollernů.  Asi nemá cenu vypisovat historii jak města, tak hradu – pevnosti vysoko nad námi.

P9040866

Večer jsme si koupili proud na 6 hodin za 1 euro. Honem jsem naházela do remosky kuře, brambory a mrkev, a ještě jsem upekla mirabelkový koláč s drobenkou. Ohromná dobrota.

Asi jsme jediný, kteří jsou ochotný si mirabelky ze stromu natrhat, a přitom už jsou sladký jak med, a tak zralý, že už padají. Nikdo je tu netrhá, oni si je raději za 3,5 eura koupí v Lidlu.

 Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz. 

Dnešní trasa je: 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ