int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



16.9.2021 Praha - Česko

Stáhli jsme se do Prahy, protože nás čeká spousta i několik měsíců dopředu objednaných kontrol a vyšetření. Na to bych každého cestovatele upozornila, na důležitost pravidelných preventivních vyšetření.

Máme sice celoroční pojištění, tak jako všichni, ale my máme ještě variantu Bez návratové, což je pojištění bez nutnosti prokazovat, že jsme skutečně nebyli v zahraničí déle než tři měsíce. Všechna cestovní pojištění ať už k platebním kartám nebo individuálně sjednaná jsou tří měsíční neboli 90 dnů a je jen na nás, my musíme dokázat pojišťovně, že jsme nebyli v zahraničí déle. Samotné se mi stala banální záležitost, musela jsem být v zahraničí ošetřena a byl docela problém, z pojišťovny dostat zanedbatelnou částku, kterou jsem musela uhradit. První, co pojišťovnu zajímalo bylo, kdy jsem byla naposledy na preventivní prohlídce, kdo je můj ošetřující lékař a tak podobně. A skutečně moje lékařka byla pojišťovnou kontaktována s dotazem, zda informace které jsem uvedla v několikastránkovém formuláři Hlášení pojistné události, jsou pravdivé. Zkrátka, není to úplně jednoduché domoci se svých nároků vyplývajících z pojištění. Nakonec mi pojišťovna napsala, abych úhradu pitomých 50 eur brala jako „gesto dobré vůle“ a to už jsem šla do kolen. Vůbec si nedovedu představit, co by se dělo, kdybych byla na nějakém opravdu drahém zákroku. To bych možná musela dokládat zdravotní stav mojí maminky a jestli babička z druhého kolene neměla náhodou artrózu, což by byl zcela jistě důvod k zamítnutí plnění. Takže, drazí kolegové, preventivní prohlídky všeho, oční, gynekologie, zubní hygiena a zubní kontrola, kožní, obvodní všeobecná prohlídka, urologie a já nevím čeho všeho, jsou nesmírně důležité.

P9150973

 A aby toho všeho nebylo málo, při cestě na sraz vestaveb nám něco začalo chrastit v motoru. Vypadalo to, jako bychom měli v motoru poněkud hlučné přesýpací hodiny.

P9150974

Ale sypání písku nebo kamínků bylo slyšet jen když Zdenda přidal plyn a auto šlo do tahu. Při jízdě bez přidání plynu, třeba z kopce slyšet nebylo nic, ale jakmile přidal, hned se nepříjemný zvuk ozval. Nakonec se ukázalo, že je to hadice od interkoler či co to je, ale nakonec se podařilo koupit náhradní prasklou hadici za pouhých necelých 1000.- Kč, což byla hodně dobrá zpráva a Zdenda, šikulka, díl sám vyměnil a nemuseli jsme do servisu. Nic horšího to nebylo.

P9150975

Tentokrát v Praze spíme u našich mladých, a ne u Vltavy, jak je už u nás zvykem a k lékařům dojíždíme. V pátek máme odjezd na další sraz, tentokrát Guláš fest.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ