int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



23.9.2021 A zase ta kola - Česko

A zase ty kola. Kdo nás zná ví, jak Zdenda trpí tím, že máme malá kola a hlavně, obyčejné plechové disky.

P9180994

Tolik si přál mít na našem Flíčku pěkná velká kola a krásné disky, až mě už tím neskutečně lezl na nervy. Nekonečné diskuse o výhodnosti větších kol a kdykoliv jsme někam přijeli, hned okukoval, kdo jaké má kola.

P9180995

Bohužel, většina nových aut už je, jako na potvoru, na větších kolech a samozřejmě s krásnými disky, což Zdenda těžce nesl a obdivoval a já zase musela poslouchat básnění o krásných kolech a jak by náš Flíček byl nejen výš, ale neskutečně pěkný, zkrátka nám by taky taková kola určitě museli slušet. Jenže, problém je v tom, že v techničáku máme kola 14´a my potřebujeme 15´což je ohromný téměř nepřekonatelný problém, aby nám do techničáku zapsali změnu velikosti, respektive, druhou možnost. Spojili jsme se s hlavním dovozcem Fiat s prosbou, jak tento problém vyřešit. Fiat dodává podvozek i s koly, a tak by neměl být problém získat od nich povolení na jehož základě nám udělají zápis do velkého techničáku. Jenže, Fiat nám sdělil, že oni to nemohou udělat, že se musíme obrátit na výrobce nástavby, tedy Dethleffs. Sepsali jsme prosebný dopis do Dethleffs přímo do Isny, že nám Fiat sdělil, že oni jsou ti jediný, kteří tak mohou učinit. Po poměrně dlouhém čekání přišla z fabriky Dethleffs odpověď, že oni tak učinit nemohou, protože oni dělají na podvozek jen nástavbu a že ten, kdo nám může dát kýžené povolení je firma Fiat. A jsme zase na začátku. Opět voláme do Fiat s tím, že musí existovat možnost, jak kola zapsat, ale byli jsme ubezpečený, že taková možnost neexistuje, protože co je zapsáno v rodném listu auta je svaté a přes to vlak nejede. Krásně jsme se vrátili zpět a další kolo dopisování, zjišťování a přemlouvání bylo před námi.  Ještě jsme to zkoušeli na typový list nových kol od kolegy, jenže tam neseděli všechny číslíčka. Pak nám někdo na FB poradil firmu kdesi v Rokycanech, že je tam firma na kola a disky a paní, která umí za poplatek vydat typový list pro naše auto a možnou jinou velikost kol rovnou zapsat do techničáku. Leč, rozjeli jsme se do Rokycan, firmu našli a zjistili, že žádná paní uvedeného jména tam není a potvrzení, které my potřebujeme nám nemohou dát, protože oni ani disky, které my potřebujeme neprodávají, a to, co prodávají jsou jakési neznačkové disky. Takže, zase špatně. Nevím, proč nás nenapadlo spojit se s Dethleffs ve Velimi. My jsme zkrátka šli za kovářem a ne za kovaříčkem. Paní, která ve Velimi zvedla telefon nám líbezným hlasem sdělila, že to není nejmenší problém, protože Dethleffs od určitého roku výroby povoluje na auta montáž obou dvou rozměrů kol a tudíž nám klidně povolení a souhlas pro zapsání do velkého techničáku za 2,5 tisíce pošle.

P9211086

Nevěříme svým uším a naprosto konsternovaně na sebe koukáme. Po více jak roce pátrání, dotazů a proseb zasílaných na všechny strany, po nekonečných diskuzích a otravování všech přátel s naším nekonečným příběhem kolem disků a kol není nejmenší problém větší kola nechat zapsat, koupit a namontovat.

P9211087

Jen Zdenda tak úplně nevěřil, že se nám kola do podběhů opravdu vejdou, a tak jsme se cestou z Olomouce zastavili u kamaráda Romana, který má disky, které my chceme a dovolil nám je vyzkoušet.

P9211088

Operace na chvíli, no, úplná chvíle to nebyla, ale Zdenda z jeho a naší obytky sundal přední kola a na našem autě je vyzkoušel. Kola sedí, nikde nic nedrhne, a tak kupujeme nové disky a jedeme honem do servisu v Benešově, kde už máme nová kola předobjednány. Mezi tím budeme mít v techničáku udělaný zápis o další variantě velikosti kol.

P9211092

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ