int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



4.3.2022 Monte Gordo - Algarve - Portugalsko

Konečně přejíždíme do Portugalska a jsme docela zvědavý, jak to půjde.

P3049708

Mám na mysli parkování. Vloni jsme zde, v Algarve, skončili po jednom dni a hned jsme přejeli do vedlejšího portugalského regionu Alentejo. Vloni byla situace dost děsivá, ale jen v Algarve jinak po celém Portugalsku se dalo parkovat absolutně bez problém.

P3049711

Jeli jsme s přáteli Zdendou a Alenkou ze severu na jih, poctivě projeli celé pobřeží a až v Algarve nastaly naprosto neřešitelné problémy. Veškeré myslitelné parkoviště byly osazeny zcela novými značkami se zákazem parkování obytných aut.

P3049721

Zastavení jen na oběd byla sázka do loterie. Zkrátka, po 24 hodinách strávených v Algarve jsme to odpískali a odjeli. Usoudili jsme, že když nás tady nechtějí, tak tu holt nebudeme a počkáme si, až se situace uklidní. Jsme tady o rok později a jak máme zprávy, Portugalsko údajně umožnilo karavanistům parkování na jednom místě 48 hodin.

P3049724

Což nám bohatě stačí. Máme v plánu, pokud to teda půjde, projet si Algarve podél pobřeží a středem Portugalska jet na sever a znovu vstoupíme do Španělska a jedeme na Francii. Chybí nám ještě kousek pobřeží ze Španělských hranic na sever do Le Havre.  

 P3049726

Jinak, v Portugalsku máme internet od Symia, ale v značně omezené výši. Máme pouze 10 % toho, co máme ve Španělsku, což je nějakých ušmudlaných 4,5 Gb, takže jsme odkázaný na veřejné připojení.

Img_4883

Jistě, mohli bychom si zaplatit třeba od Vodafone 64 Gb za 799.- Kč, ale to nám stejně problém neřeší, protože na obsluhu stránek potřebujeme něco kolem 80 Gb. Takže bychom potřebovali tyto tarify dva, což by problém nebyl, ale je to 1600.- Kč měsíčně, což je skoro 20 000.- ročně, to bychom si dovolit mohli, ale nechceme. Máme rozpočet a ten se snažíme nějak dodržovat a na internet jsme se dohodli padne částka 500.- Kč z měsíčního rozpočtu.

P3049734

I díky tomu, že jsme poměrně zodpovědný můžeme cestovat už více jak 7 let téměř bez přestání. Projeli jsme už skoro celou Evropu, všude, v každé navštívené zemi jsme strávili spoustu času, ale to jen díky tomu, že pečlivě vážíme, za co utratíme naspořené korunky.

P3049744

My za tvorbu stránek nic nechceme, nejsou nijak zpoplatněné a nejsou zaplněné reklamami, ze kterých by možná, ale jen možná nějaká koruna byla. Takže, za internet bychom za rok zaplatili dvacet tisíc, a to je pro nás opravdu hodně. A to ještě není jisté, že internet bude fungovat i po třech měsících strávených v zahraničí.

P3049748

Donedávna byl takovýto roamingový tarif ohraničen většinou třemi měsíci anebo u některých operátorů dokonce po měsíci v zahraničí přišly sankce v podobě pomalého internetu, a to tak pomalého, že se nenačetlo skoro nic. Situace ohledně tarifů pro zahraničí se lepší, ale stále je to pro nás drahé.

P3049775

Tím bych jen chtěla vysvětlit, proč nebudeme vkládat teď tak často. Nebudu už psát nějaké omluvy, že nejsou příspěvky, že vložíme, jakmile budeme na internetu a tak podobně, protože se nemáme za co omlouvat.

P3049777

Rádi bychom někomu platili 500.- Kč za rozumný tarif a bylo by nám jedno, jestli je firemní či jaký, ale za 7 let jsme nikoho takového nenašli, nikdo se neobjevil.  Tak to prostě je.

 Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz. 

Dnešní trasa je:       

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ