int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



8.3.2022 Quarteira - Algarve - Portugalsko

Quarteira je dalším městečkem, které stojí za to si ho prohlédnout. Dá se celkem pohodlně stát hned na konci města a procházkou si městečko prohlédnout.

Tržnice s rybami už zavírá, ale poslední prodejce nabízí ohromného tuňáka a další čerstvé ryby. Ale už ryby uskladňuje na zítřejší prodej do krabic plných ledu. Dlouhé molo k majáku a příjemně velký přístav plný rybářských lodí.

Prošli jsme si pár vedlejších uliček a jdeme pomalu domů. Dneska tady už zůstaneme. Dál jedeme zase až zítra.

 

Vypadá to, že budeme mít od našeho španělského poskytovatele internetu celý objem dat, tak jak ho máme nakoupený a oproti loňskému jaru nám data nebude krátit.

Přišla nám zpráva, že pokud nebudeme čerpat víc dat než čerpáme obvykle za poslední tři měsíce, tak nám data kráceny nebudou. S ohledem na to, že každý měsíc vyčerpáme téměř všechny data, tak bychom mohli čerpat celý objem. Sláva. Vloni jsme byli v rooming krácený na 10 % zakoupeného objemu. Což byly 4 Gb.

 

Portugalské Algarve se zdá být poněkud příjemnější, než bylo vloni. Zákazové značky jsou, ale je jich možná méně, a hlavně to vypadá, že se moc nekontroluje stání v zákazu. Mám na mysli, že i když stojíme na místě, kde bychom správně stát neměli, tak absence kontroly policie je znát. Tak jak jsem si nedávno maličko postěžovala, že tady polici není skoro vidět, oproti Španělsku, tak na druhou stranu, je to dobře.

Stojíme pár metrů od pláže a za celý den se ani jednou na našem parkovišti neobjevilo policejní auto. Ale je to takové zajímavé. Jsou místa, kde je zákaz a nikdo si tam nedovolí stát a pak je místo s totožnou zákazovou značkou a auta tam stojí v hejnu.

Takže je to spíše o nějakém citu pro to místo a asi i o tom, stát někde s kolegy je mnohdy bezpečnější. Ne z pohledu bezpečnosti jako takové, ale spíše, kolegové nejspíše stojí na místě, kde můžou stát.

Ale i to může být velmi zavádějící. Stále stojí na zákazu pro obytná auta a nikde není psáno, že večer nepřijede policie a všechny v nejlepším případě vypoklonkuje anebo v tom horším případě, dostaneme všichni pokutu. Ale tak to holt je a zatím to vypadá, že Algarve projedeme.  

 Dnešní trasa je:

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ