int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



9.3.2022 Albufeira - Algarve - Portugalsko

Dneska jsme vstali časněji, nasnídali a přejeli do města Albufeira, které si chceme projet na kolech a hlavně, podívat se na pobřežní útesy Praia de Castelo.

Zdenda vybral skvělé místo na opuštění auta. Parkujeme na okraji města u velkého sportovního komplexu na místě, kde nikomu nepřekážíme. Všude je spousta mládeže různě sportující a tady nám opravdu nic nehrozí. Albufeira je poměrně velké město které hostí převážně Německou a Britskou klientelu.

Ohromná spousta restaurací, barů a samozřejmě obchůdků se vším možným, co si lze z dovolené přivézt. My si ale nejdříve prohlédli překrásné útesy na Praia de Castelo.

Kupodivu, i přes zákaz zde parkuji dva obytňáky, a to jsme se báli sem zajet.

 

Nicméně, skalní útvary jsou zalité sluncem a jsou opravdu nádherné. V létě, kdy je oceán teplejší je zde plno, ale dneska je tu jen pár slunících lidí a jinak máme pláž skoro sami pro sebe.

Img_5087

To je kouzlo zimního Portugalska. Ale, na druhou stranu si opravdu leckde připadáme jako kdyby sem vyvezli všechny hodně staré důchodce, protože občas v restauraci u kávičky nebo piva odhaduji věkový průměr všech zákazníků hodně nad 70 let.

Někdy nás to vyloženě praští do očí, že nejmladší je tam servírka, která už je dozajista babičkou. Ale to se samozřejmě nechci nikoho dotknout. Jen, že jsou oblasti, které si důchodci obzvláště oblíbili a pak tomu odpovídá i věková skladba všude kolem nás. Na druhou stranu, co si budeme povídat.

Ubytování v bytových domech, kde se dá pronajmout pohodlné 2+1 i se službami nebo pronájem malých domků, bungalovů je tu za neskutečně nízké ceny a strávit celou zimu většinou v teple, v příjemných teplotách a s relativně levnými službami je pro staré lidi hodně příjemné.

P3099975

Všichni sem a zrovna tak do Andalusie utíkají před zimou v Evropě a tráví tu ty nejhorší zimní měsíce na sluníčku, v teple, a ještě oproti své zemi za lacino.

Mnohokrát jsem psala o tom, jak se ve Španělsku pohodlně žije a vypadá to, že Portugalsko je na tom hodně podobně. Uličky starého města jsou plné turistů, kteří se poznají na první pohled, venkovní restaurace jsou plné zákazníků a je to dobře.

Img_5125_2

Na jednom z náměstí je dokonce pěkná muszika indiánských hudebníků. Tak jsme se taky posadili na lavičku a chvíli poslouchali.

 

Albufeira má moc hezký přístav, který stojí za prohlídku. Nádherně zbarvená řada vil a na druhé straně barevné obytné domy.

P3099979_3

To je dost vzácnost vidět tolik barev na jednom místě, ale tady si s barvami doslova vyhráli. Portugalsko je hlavně o bílé, jen občas jsou domy dozdobené modrou, ale tady jsou vyloženě barvy barvičky, ale moc hezké. Projeli jsme si přístav a hned si vybrali místo, kam se přesuneme na večer.

 

Okolo Albufeiry je spousta překrásných pláží, jen si vybrat, ale bohužel, většinou je všude zákaz pro obytná auta.

Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz. 

Dnešní trasa je: 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ