int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 16.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



12.3.2022 Lagos Faro Piedade - Algarve - Portugalsko

Stále jedeme oblastí Algarve a tentokrát a pro změnu se projdeme po útesech pod městem Lagos, kam jsme přejeli a stojíme opět, jak jinak na zákazu stání.

Tady je to takové prapodivné. Zákaz stání je skoro všude. Samozřejmě, dají se najít místa, kde na zákazovou značku poněkud zapomněli, ale obvykle jsou to místa, kde ani moc nestojí za to tam stát anebo jsou na ulici ve městě.

Stání na aspoň trochu slušném místě je z valné části se zákazovou značkou. Jenže, nevíme, co se děje, ale absence policie, která by stání kontrolovala je jasně patrná.

Zkrátka, policii, abychom lupou pohledali. Ne, že bychom se domáhali nějaké zvýšené policejní aktivity, té jsme si v této oblasti užili na jaře vrchovatě, ale teď pro změnu není policie žádná.

Občas vidíme na silnici policejní auto, to ano, ale aby přijeli zkontrolovat parkoviště, to se nám za celou dobu, po kterou projíždíme vyhlášenou oblastí Algarve nepoštěstilo. Nerada bych to zakřikla, ještě nás pár dnů v Algarve čeká, ale už moc ne, za chvíli přejedeme do oblasti Alentejo a bude klid. Zase, abychom se neradovali předčasně, třeba se policie přesunula na sever, co já vím.

Dneska stojíme na větším parkovišti kousíček u majáku Farol de Ponta de Piedade a jdeme na velký výlet po útesech.

Tady je moc hezká cesta, dřevěný široký chodník a ten nás vede kolem útesů.

Občas je příjemné chodník opustit jen tak jít po vyšlapaných stezkách po okraji útesů, ale někdy je to opravdu hodně nebezpečné. Zdenda je odvaha, ale mě se z té výšky a burácení oceánu občas zatočí hlava.

Na této stezce je i další zajímavost, a to chodník až skoro k hladině oceánu.

Spousta schodů a jsme u oceánu. Tady to neskutečně bouří.

Jen je škoda, že se pomaličku a jistě kazí počasí.

 

Dneska jsem byla taky na trhu. Ovoce a zelenina je v Portugalsku celkově o řád dražší než ve Španělsku ale ve Španělsku, když už se nám podaří objevit trh, tak se dá koupit čerstvoučká zelenina za nižší ceny než v obchodě.

Tady je to dražší než v obchodě. Jasně, je to čerstvé, přímo od pěstitelů, ale dražší.

Byla jsem upozorněna, že je zde o trochu dráž než ve Španělsku, tak jsem si udělala zásobu potravin, které si sebou vezeme.

Na trhu nic kupovat nemusím, ale maličko mě to překvapilo.  

 Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz a nezapomeňte zakliknout pod videem "odebírat". 

Dnešní trasa je:

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ