int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



15.3.2022 Bordeira Beach - Algarve - Portugalsko

Počasí se definitivně zkazilo, jedním slovem, je hnusně.

Celý den fouká poměrně slušný vítr, průběžně prší, mrholí a pro změnu, aby to nebylo tak fádní, prší. Dneska máme servisní den. V Sagres je u InterMarché servisní místo, kde si natankujeme vodu.

Platí se 2 eura za zhruba 120 litrů. Na jeden žeton bychom plnou nádrž nenatankovali. Včera večer jsme se ještě osprchovali, protože chceme dneska být úplně prázdný, aby mohl Zdenda nádrž vyčistit a natankovat čerstvou vodu.

Víme, že jsou tady dva boxy s pračkami a sušičkou, ty jsme zahlídli včera, a v plánu je ještě velké praní. Už dlouho jsem neprala. Ještě jsem po ránu čerstvě povlékla, vyměnila ručníky, utěrky. Ze sušárny jsem vydolovala veškerou našpiněné oblečení a jedno povlečení, které také čeká na pračku. Takže toho mám požehnaně.

Počítala jsem dvě velké 18 kg pračky a samozřejmě k tomu sušičky. Kdyby to šlo a bylo krásně slunečno, sušičky bych ani nepotřebovala, tady by to šlo někam zajet natáhnout šňůry a prádlo hezky na sluníčku a větru usušit, ještě by krásně vonělo, ale prší. Vodu jsme zvládli, ale s praním je to špatné.

Nefunguje ani jedna velká pračka, jen dvě malé a sušičky jsou mimo provoz. Tak mám plný sprchový kout prádla na vyprání a budeme hledat pračku. Zastavili jsme se v kempu, kde měli prádelnu, ale nedovolili mi tam prádlo vyprat, samozřejmě, za peníze. Prý jen pro klienty, což chápu.

 

Městečko Bordeira, pláž Bordeira, a snad nejkrásnější útesy v Algarve.

Několik parkovišť a opět, jedno veliké u pláže se zákazem, ale my stojíme na parkovišti nahoře na útesech a tam asi na zákazovou značku pozapomněli.

Každopádně, je tu překrásná trasa po útesech, ale je ošklivo. Hrne se na nás písek z Afriky a už odpoledne jsme pěkně žlutý od písku.

Oblékáme se proti dešti, trekovky a jdeme na velkou túru. Nakonec jsme ušli krásných 7 km docela náročným terénem, ale dá se jít hezky po silničce a na jednotlivé vyhlídky vedou velmi pohodlné dřevěné chodníky.

Oceán je díky větru nádherně rozbouřený, a to co nám předvádí je prostě úchvatné. Dokonce jsem na vážkách maličko odpustit oblohu pod mrakem, protože gejzíry vody jsou prostě naprosto jedinečné.

Zdenda fotí na jednom z útesů, který vystupuje do oceánu, ale až na fotkách je teprve vidět, jaká je to ohromná výška útesů. Je tu překrásně a určitě, určitě to stojí za návštěvu.

 

Dneska nás dost nepříjemně překvapil náš Španělský operátor Simyo. Slibovali nám plnění roamingového internetu tak jako ve Španělsku, pokud ovšem výrazně nepřekročíme v posledních třech měsících spotřebovaná data.

S ohledem na to, že je spotřebujeme vždy všechny v daném období spotřebujeme jsme byli v klidu. Minimálně tři měsíce bychom měli obvyklá data, a to jsme jakž takž v pohodě. Dneska večer přišla sms zpráva od operátora, že nám internet zpomalují a najednou nešel skoro vůbec. Takže jsme bez dat. Nicméně, Vodafone, jak nám kolegové dali tip má za 599.- Kč tarif kde je v rooming 64 Gb plus neomezené volání a sms a hlavně a to především, není to nijak časově omezený. Rychlost není nijak závratná, ale údajně bohatě stačí i na sledování filmů v televizi.

Což je přesně to co potřebujeme a na co jsme čekali. Konečně se objevil operátor a tarif, který nám po třech měsících využívání roomingu nevypnou a je za velmi slušnou cenu. Teď platíme 20 eur a máme 40 Gb a velké problémy s roomingem. Jen teď nemáme možnost, jak k nám dopravit sim kartu od Vodafone.

Máme prastarou jednu jejich sim kartu a tak jsme napsali na Vodafone, jestli by se jim podařilo jí oživit a hned bychom si tarif nastartovali. Odepsali, že nám do 4 dnů odpoví, a dneska je to třetí den a ještě zprávu nemáme.

Dost pochybuji, že nám vyhoví a sim kartu zprovozní.  Jakmile vstoupíme do republiky, hned si tento tarif zakoupíme a snad, po sedmi letech cestování budeme mít konečně po problémech.

  Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz a nezapomeňte zakliknout pod videem "odebírat". 

Dnešní trasa je: 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ