int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



16.3.2022 Praia de Monte Clérigo, Aljezur - Algarve - Portugalsko

Odjíždíme z moc hezkého stání vysoko na útesech, ale počasí je naprosto příšerné.

Sice je teplo, 16 °C, ale žlutavý poprašek na autě a žlutavá obloha působí dost přízračně.

Chvílemi máme pocit, že sluníčko už nikdy nevyjde. Zdenda dává do kupy trasu zpět a já dopisuji cestopis a doháním resty. Takže pohodička.

Jen nás trošku rozhodil fungující nefungující internet. Ale co se nestalo. Zdenda si dal do držáku u volantu, kde normálně sleduje stav naší báječné baterky, telefon, jestli nebude někde volná síť.

Jedeme vedlejšími silnicemi, vyloženě prdelkami a tady by člověk nepředpokládal že padneme na restauraci s volnou sítí. No a padli jsme na maličké městečko, vesnici s volnou wifi sítí. Dneska jsme se připojili k maličké vesnici, která používá volnou wifi síť WIFI4EU, což je síť, kterou zainvestovala EU pro odlehlá místa v rámci programu, že všichni mají mít přístup k internetu.

Vesnice je tak malá, že nemá ani žádné parkoviště, ale stojí naproti přes louku a díky zesilovací anténě máme docela slušně silný signál. A co je skvělé, stojíme na odpočívadle, kde jsou lavice a stoly, které bychom tu rozhodně nečekali.

Pustila jsem se do vaření, Zdenda ukládá videa a fotky a než přijdu na řadu s anténou, uvařila jsem dneska novinku, na kterou jsem se dlouho chystala. Recept jsem nazvala Fazolové překvapení, protože výsledný pokrm nás velmi mile překvapil. Opět je to jídlo z jednoho hrnce, které snese jakoukoliv variaci ingrediencí. Základem je mleté maso a dopředu namočené fazole.

 Fazolové překvapení.

 Fazole + mleté maso + olivový olej + velikou cibuli + mrkev + žampiony + pikslu celých oloupaných rajčat + česnek + paprika + řapíkatý celer + pórek + dochucovadlo masox nebo jen sůl pepř a může být i lžička grilovacího koření, zkrátka co má kdo rád.

 

Půl kila fazolí jsem ráno namočila a před vařením vodu z nich slila a dala čerstvou. Vařím do měkka cca 15 min po 4 hodinách namáčení.

Uvařené fazole sliji a nechám stranou. Do velkého hrnce na osmahlou na půlkolečka nakrájenou cibuli, osmahnu mrkvičku a na to rozklofu mleté maso, použila jsem kuřecí s krůtím, ochutím a nechám vše osmahnout.

Přidám na plátky nakrájený česnek, pokud mám čerstvé žampiony tak nakrájené na čtvrtky nebo silnější plátky, papriku na větší kousky a vše osmahnu zároveň s mletým masem.

Pilně míchám, aby se mi směs nepřipálila. Pak už jen do směsi kopnu pikslu celých rajčat, která podle velikosti pokrájím na půlky nebo čtvrtky a když mám jen žampiony v konzervě, tak ty přijdou společně s rajčaty až na konec.

Směs řádně provařím a na závěr vmíchám fazole, znovu provařím, dochutím a můžeme jíst.

 

Takto připravené fazole jsou výborné i jako studené nebo jako fazolový salát. Já jsem je nakonec posypala strouhaným sýrem a je to dobrota.

Na ingrediencích je patrné, že jakákoliv změna je přípustná a výsledný efekt bude vždy dobrý.

Všem kuchařinkám přeji ať se dílo podaří

a strávníkům, dobrou chuť.

 Dnešní trasa doplním později, protože jsem ještě na cestě. Jen jsem využila možnost vše vložit na stránky. Tak jí Zdenda udělal taky dopředu. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ