int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



21.3.2022 Covilha - Beira - Portugalsko

Dostali jsme se do oblasti Beiry a jedeme směrem na Castelo Banco a dál na Covilha.

P3211192

Opět jedeme těmi nejpostrannějšími silničkami, ale je to i díky tomu, že máme dost času a nemusíme ujíždět po dálnici, abychom toho více stihli vidět nebo projet.

P3211191

Jenže, ty úžasné postranní silnice jsou někdy opravdu zážitkové.

P3211213

Všimli jsme si už v několika městečkách, že místo asfaltu dávají na silnice dlažební kostky a pokud najedeme na dlažební kostičky,

P3211197

které jsou obalené mechem a prší a my jedeme z kopce, tak mám oči navrch hlavy a tiše se začínám modlit.

P3211198

Na druhou stranu, projíždění těch nejzapadlejších vesniček má ohromné kouzlo. Několikrát se vracíme, protože tak nějak opomněli dát značku oznamující, že je před námi ulička maximálně na velorex a naše navigace si asi řekla, však ono to nějak dopadne.

P3211206

Občas si nejsme vůbec jistý, jestli náhodou nejedeme v protisměru, protože chlapíci sedící u venkovních stolků zapomínají klábosit a nevěřícně koukají, kde jsme se to tam vzali.

P3211212

Občas i my nevěřícně koukáme, kudy to jedeme a pak občas nastává velmi zábavná situace, kdy se proti nám vynoří auto a my nešťastníka nutíme couvat. Přeci jenom, on to couvání má mnohem jednodušší, než abychom couvali my, když se do uličky sotva vejdeme. Pravda, on je doma, ale zase takový zážitek, co má s námi, hned tak nezopakuje.

P3211209

Zrovna dneska se nám stalo, že jsme vjeli do jednosměrky, ale v špatném směru, zkrátka, hrnuli jsme si to v protisměru a dvě paní na nás mávaly, že jedeme špatně a že se musíme otočit.

P3211227

Pravda, nebyli jsme si tak úplně jistý, jestli jedeme správně, no, nejeli jsme správně. Zdenda bravurně otočil a hned jedeme ve správném dopravním směru, jen směrem, který nepotřebujeme a kam jsme vůbec jet nechtěli.

P3211233

Jen je škoda, že se hodně zkazilo počasí, a tak se nedá moc fotit. Až odpoledne se obloha maličko protrhala, a tak aspoň ještě jedna sluníčková.

P3211231

 Do odpoledne se opět rozpršelo a je hnusně, lezavo.

P3211239

Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz a nezapomn dole zakliknout, "odebírat".

 Dnešní trasa je: není, velitel vozu ji nadodal. Bude později. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ