int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



4.4.2022 Étang de Lacanou - Gaskoňsko - Francie

Francouzské jezero Lacanou nás zlákalo na docela slušný cyklovýlet. Nakonec jsme ujeli 44 km, ale odjezd se zdál být nekonečný.

P4042473

Zdendovi totiž odešly špalky na brzdách a asi před měsícem jsme koupili nové včetně oleje na řetězy.

Img_6309

Nicméně, staré špalky z předního kola jako mustr, nové špalky na přední i zadní kolo s olejem se stále válely na sedačce, až jsem jednoho dne pytlíček se vším strčila Zdendovi do ruky, aby si je někam uklidil a nám v autě na sedačce nepřekážely.

No a Zdenda je tak perfektně uklidil, že je po měsíci nemohl najít. Opravdu jsme prohledali komplet celé auto, všechny možné a i nemožné prostory a skrýše, našli spoustu věcí, které jsme už dlouho hledali, ale špalky nikde.

P4042502

Tak se odjezd lehce přesunul přes oběd a hrozilo, že už asi vůbec nevyjedeme. Nakonec padlo rozhodnutí, že ty zadní špalky nejsou až tak hrozné, že vlastně jedeme po rovině a brzdit tedy nebude Zdenda skoro vůbec a že vlastně to nevadí. Výlet to byl opravdu překrásný, jen je poněkud chladno, ale zase to není tak strašné, aby nám při patřičném oblečení cestu zkazilo. Hlavně, a to je důležité, svítí překrásně sluníčko.

 P4042481

Dopoledne jsem udělala součet minulého měsíce a s hrůzou sleduji, jak nám cena nafty pohnula s měsíční útratou. Sice jsme ujeli více kilometrů, než jsme zvyklí, ale je to jen jednou tolik, a tak bychom měli utratit kolem 6 tisíc za naftu, a ne skoro jednou tolik.

P4042499

Pravda, těsně před koncem měsíce jsme tankovali 57 l za 2525,- Kč, ty bych mohla ze součtu přesunout do dalšího měsíce, ale stejně je to dost citelný nárust.

 P4042496

Výlet kolem jezera byl naprosto úžasný. Už dlouho jsme na kolech nejeli, a tak si cestu užíváme.

P4042486

Jistě, je poněkud chladněji, ale když se do nás opře slunce a jsme někde v závětří, tak je úžasně. Jsme kousek od oceánu a tak jsme si k němu samozřejmě na chvilku zajeli.

Img_6293

Tím se nám trasa prodloužila o skoro 11 km, nakonec jsme ujeli krásných 44 km.  

P4042509

Vrátili jsme se poměrně dost pozdě a zůstáváme ještě jednu noc.

Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz a nezapomeň zakliknout Odebírat. 

Dnešní trasa je: 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ