int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



14.4.2022 Saint Jean de Monts - Francie

Dnešek je opět nádherný a my jedeme dál podél pobřeží.

To, o čem jsem včera mluvila se dneska do slova a do písmene potvrdilo. Krásná pobřežní oblast a jeden zákaz za druhým.

Projíždíme turistickými vesnicemi, které jsou vysloveně připravené na klienty. Mnohdy vidíme nájemce, jak vybalují z auta věci a stěhují se do pronajatých domků.

Vlastně tady nikde nejsou domky, jakkoliv zchátralé nebo ošklivé. Tady jsou peníze, sem lidé jezdí a vlastně, tady se dá pobývat v jakémkoliv ročním období.

V zimě, spíše brzo na jaře občas máme dojem, že v restauracích a kavárnách je nejmladší postarší paní servírka, ale jinak průměrný věk hostů je 70 a výš.

Jasně, v zimě jsou jednak nižší ceny za pronájem a hlavně, není tu takové horko jako v létě. V zimě je tady relativní klid.

Děti nekřičí, kavárny jsou prázdné, na cyklostezkách je pusto, všude je liduprázdno a pokud zajdeme na pláž, tak jí mnohdy máme sami pro sebe.

P4143064

A přitom je tu velmi příjemná teplota.

Ale na druhou stranu, je pravdou, že podnebí u Atlantiku dokáže být velmi vrtošivé a měsíc prosinec a leden není úplně nejvhodnější období na dovolenou u Atlantiku. To platilo z naší zkušenosti vloni v zimě a z letošní zimy zkušenost našich přátel byla naprosto totožná jako naše. Takže tak, ale zpět k dnešnímu dni.

Všude jsou tyče ve výšce. Tak nám odpadávalo jedno parkovací místo za druhým, a to když Zdenda připravoval trasu, tak minulý rok na mnohých místech ještě obytky parkovali.

Holt, rok s rokem se sešel a vše je jinak. Když už nemáme tyč ve výšce, tak alespoň vjezd se sloupem uprostřed a s možností projetí jen osobního auto. My už se tam nevejdeme.

No a nakonec, když už je nám stání povoleno, tak jen do 10 h večerní. Tato značka je úplně všude. 

Abych nekřivdila, je tu jedno parkoviště pro 45 obytných aut,

ale za 20 eur na den v zimě a pak jsou avizovaná ještě dvě menší parkoviště kus na sever od totožného zřizovatele za ty samé peníze.

Takže, stát se tu dá, ale za peníze. Dál je tu ohromné množství všelijakých kempů, ať už s bazény a plnou parádou, tam se cena pohybuje kolem 45 eur anebo jen karavanová stání s přípojkami a servisem za zhruba plus minus 30 eur na den.

 

Dá se to ještě vyřešit tak, že si užijeme krásný den na jednom z parkovišť, které je časově omezeno a večer přejet kus do vnitrozemí.

Pokud jedeme dál, myšleno, pokud je to jen zastávka na další cestě, tak pak opravdu stačí večer přejet pár kilometrů od moře, kde je situace úplně jiná, přespat a pokračovat v cestě.

Ale pokud bychom se chtěli zdržet, tak je na tomto úseku pobřeží nutné počítat s tím, že holt jinak, než za peníze to nepůjde anebo můžeme ještě udělat jednu věc a to riskovat, že zrovna na naše parkoviště nepřijede hlídka a bez diskusí nám nevyměří rovnou docela slušnou pokutu.

Img_6630

Ale to je na každém cestovateli, jak si je jistý a jak odvážný. Řekla bych, že my jsme odvážný docela slušně, ale zase na druhou stranu, nemá cenu chodit problémům naproti.

Slyšeli jsme, jak jednomu našemu kolegovi z Čech v pět hodin ráno bušila na auto policie a následovala pokuta 80 eur. Ale to může být pravda a taky nemusí. Naše zkušenost to není a popravdě, děláme vše pro to, aby nebyla.

Dneska jsme například přejeli k velikým potravinám SuperU, kde je servisní místo, voda a dvě vyhrazená stání pro nás. Není to kdovíjaké místo, ale je tu klid a celý den jsme si užili na krásném místě. Stejně akorát přejíždíme v době, kdy už se pomalu chystáme na kutě.

 Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz. 

 Dnešní trasa je: 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ