int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



23.4.2022 Koblenz a cesta do Marburg - Německo

Poměrně brzo po ránu odjíždíme do města Koblenz, které bychom si rádi aspoň trochu prohlédli.

Zdendovi se podařilo najít velmi šikovné parkoviště u Rýna, a tak jdeme podél řeky až na soutoku s Moselou. Tady je vlastně asi nejdůležitější a nejznámější památka na Císaře Viléma I.

Jsme na ostrohu, takovém výběžku, který se nazývá Deutsches Eck – Německý roh a jezdecká socha je opravdu monumentální.

Na nábřeží je spousta obrovských výletních lodí, které jsou vybavené jako plovoucí hotely a s klienty podnikají několikadenní výlety buď po Rýnu nebo po Mosele.

Řekla bych, že to může být nádherný zážitek. Jinak Koblenz až tak moc hezký není. 

Na konci druhé světové války byl anglickými letci hodně poničen, a tak ze starobylé zástavby toho mnoho nezůstalo. Jistě mnoho staveb se povedlo uvést do původního stavu, včetně ohromné sochy Viléma I.

Ale jinak převládá veskrze poválečná anebo modernější výstavba, která nás až tolik nezajímá. Pár hezkých hrázděných domů je tak nějak v Německu samozřejmostí.

Ale co nás zaujalo byl vysoký sloup na jednom z náměstí, který ukazuje, jak šel v Koblenz čas a co co se v jednotlivých staletích dělo.

Tak tu máme počátky, kdy se zde z malého města nebo vesnice díky Římanům vystavělo velké a bohaté město, máme tu třicetiletou válku, období Francouzská revoluce, období pruské, druhou světovou válku a zničené město

a jako poslední už moderní nově vystavěné město a na úplném vrchu trůní klasicky holub.

 

Dvě hodiny, 7,1 km v nohách a můžeme jet dál. Cestou jsem ještě honem nakoupila v Lidl hlavně chleba a něco málo drobností, protože zítra je neděle, a to je v Německu všechno zavřené.

 

Jen nás drobet překvapila cena nafty. Prakticky celou dnešní cestu jsme potkávali benzínky s téměř jednotnou cenou 2 eur a nějaký drobný za litr. Pokud se objevila nějaká výjimka a nějaká čerpací stanice se utrhla a šla s cenou níž, tak to vypadalo asi takto. Ani ve Francii nebyla tak vysoká cena za naftu a dala se najít za 1,75 ale tady ani náhodou. Jednoznačně, jak jsme projeli státy napříč západní Evropou, tak v Německu je nafta nejdražší.  Pravda je, že v této hektické době nevím, jaká je cena nafty teď ve Španělsku nebo jak se hnula ve Francii, ale jak jsme poměrně rychle projeli pěti státy, tak Německo se nám jeví jako nejdražší.

 

Vypotřebovali jsme téměř všech 34 Gb co jsme nakoupili v tarifu od T-Mobilu a už nám na týden zbývají akorát usmolený 2Gb. Takže nemohu vkládat do stránek a Němci jsou takový krkouni, že u McDonald’s poskytují jen hodinu připojení zdarma, což je pekelně málo. A ještě ke všemu jsme v posledních dnech žádný nepotkali, abychom mohli vložit alespoň dva dny. Obvykle mi trvá půl hodiny, než vložím připravený jeden den. To je taky úsměvné.

V jádru bychom mohli mát internetu, že bychom se v něm mohli koupat, ale nedostali jsme ho k sobě. Máme zakoupené dvě sim karty od Vodafone v jakémsi prémiovém balíčku na půl roku, ale jsou v Praze u Andulky. Pak si aktivujeme tarif za necelé pětikilo taky od Vodafone, kde budeme mít 64 GB v rooming, ale to se musíme nejdříve dostat do Čech abychom získali jejich sim kartu, protože starou, kterou vezeme s sebou se jim nepodařilo aktivovat. Jediné, co se nám podařilo aktivovat na naše sim karty internet od T-Mobilu, který měl být neomezený.

Opět jakási akce, kterou náhodou Zdenda zahlédl na internetu a je jen na tři měsíce. Paráda. Hned jsme do toho šli, protože právě na ty tři měsíce snížili podle nás dost vysokou cenu na přijatelnou a nastala akce. Slečna ze zvláštního oddělení T-Mobilu, kde tyto tarify mohli nabídnout vypracovala na dceru smlouvu, tu poslala na přepážku, ale jinou, než byla původně domluvená a Anitka nám jí dojela podepsat a sláva, máme neomezený internet i v zahraničí.

A teď přijde to jenže. Slečna se nám dušuje, že internet je jak doma, tak v zahraničí neomezený, ale na jejich stránkách, v parametrech tarifu omezený je, tak jak je to vlastně? Píšeme slečně, protože tu se dá kontaktovat jedině písemně, aby nám ten rozpor vysvětlila. Volá nám s tím, že internet je neomezený a nemáme mít obavy.

Říkám jí, že na jejich stránkách je to jinak, a tak slečna zjišťuje a zjišťuje a pak přizná, no, víte, on v zahraničí skutečně je omezený, to se omlouvám, ale kdyby Vám docházel, tak já Vám nějaký bajtíky přidám v rámci Vašeho tarifu a mého omylu.

Dobrá. V pátek píšeme, že potřebujeme maličko navýšit, že už nám zbývá pár dnů a nic. Zatím žádná reakce. Tak počítám, že budeme muset s tím málem vydržet do Čech. Ale zase už nám zbývá jen pár dnů.

 Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz. 

Dnešní trasa je:

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ