int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 21.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



2.1.2022 Cala Blanca - Murcie - Španělsko

Přejeli jsme na krásné místo Cala Blanca.

P1026859

Stojíme vysoko na útesu a je tu opravdu moc krásně. Kupodivu, nestojí tu ani moc kolegů s obytňáky. Jsme rozstrkaný na plošině nad mořem a nijak si nepřekážíme. Ale stejně je znát ohromný nárůst obytných aut, která se vydaly na zimu do Španělska. Vloni v zimě jich ještě spousta zůstala ve svých domovských zemích ze strachu z různého uzavírání hranic a všude jsme stáli když ne osamoceně, tak jen s hrstkou kolegů, ale letos je situace diametrálně odlišná.

P1026854

Letos parkujeme na místech, nad kterými bychom vloni když ne vyloženě ohrnuli nos, ale spíše bychom se zamýšleli, jestli se nám to místo opravdu líbí a jestli nepojedeme raději hned vedle, kde je taky krásné místo, ale budeme tam úplně sami, tak letos je to o tom, jestli se na parkoviště vejdeme a kolik nás tam bude. Jak už jsem se zmiňovala, do Španělska vyjela síla Němců a Francouzů a ti všichni byli vloni v zimě hezky pěkně doma.

P1026864

A to nemluvím ani o kempech, tak jsou vyloženě zaplněné téměř do posledního místečka. Kempy jsou hodně často hned u nějaké boční silnice kudy projíždíme, a tak vidíme tu obrovskou masu obytných aut. Občas si říkáme, jaký to byl vloni klid a že uzavření hranic mělo něco do sebe, ale to říkáme jen tak, z nostalgie. Zdendové se vydali na ryby a my s Alenkou máme klid na čtení.

P1026862

Opět je krásný den a bezvětří, což v této oblasti je dost výjimečné. Máme v plánu procestovat na kolech přírodní park Capo de Gata Níjar, kde se nesmělo, alespoň vloni to tak bylo, spát v bývalém řečišti, kde se vždy stálo a budeme muset na pár dnů na placené stání.

P1026860

V Capo de Gata je přísný zákaz parkování mimo vyhrazená stání a dodržování zákazu je hodně hlídané. Tak máme v plánu na východní straně parku stát pár dnů na placeném parkovišti, spíše je to kemp a na západní straně je už stání těsně u hranice parku.

P1026873

Dnešní trasa je:

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ