int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



4.1.2022 Playa del Arroz - Murcie - Španělsko

Ráno jsme se rozloučili s Romanem a Pavlou a jedeme už zase ve dvou směrem na Karolínu.

P1046895

My jedeme ještě pro plyn a Zdenda s Álou napřed. Nicméně, hlásí, že Karolína je stále plná a tak se maličko vracíme na místo, kde jsme byli už na jaře a odkud nás po dni policie velmi korektně vypoklonkovala a kde dneska kupodivu stojí obytná auta a nevypadá to, že by se báli nějakých zásahů.

P1046903

Nicméně, Playa Arroz je fantastická a je tu krásně. Chtěli jsme jet za Krkonošskými, ale po včerejším velkém nočním dešti ze svého místa odjíždějí, protože se proměnilo v jedno velké bahniště, takže se stahují k nám a zároveň k nám dorazí i Roman.

P1046923

Den se přehoupl a velké parkoviště se pomalu a jistě plní.  Sice se tu nesmí stát, už u vjezdu je jasná zákazová značka, ale snad díky síle obytných aut, která je momentálně ve Španělsku se asi, možná leccos toleruje. Možné to je, ale krk bych na to nevsázela.

P1046924

Ráno jsem stlala postel a nějak blbě jsem se předklonila, nebo otočila nebo hodila dekou, zkrátka mám ischias jako vyšitý. Když se mi podaří si sednout, tak se nezvednu, do auta musím velmi opatrně a z auta ještě opatrněji. Na nic nečekám a hned mi Zdenda na kříž nalepil klasickou, osvědčenou kapsaicinovou náplast. Ischias jsem už dlouho neměla, ale náplasti sebou vozím v dostatečném množství. Zdendu to občas tak potrápí a je lépe být připraven. Lékárna na cesty je kapitola sama o sobě. Někdo je přesvědčen, že vše potřebné si koupí cestou, v tom smyslu, že není potřeba sebou vozit běžné léky na kašel, rýmu, průjem, různé odřeniny a tak podobně.  

P1046925

Osobně si myslím, že mít slušně zásobenou lékárnu není na škodu, zvlášť, když většina problémů nastane v noci. Pak je příjemné sáhnout do lékárny pro třeba pro paralen, ale tím to jen začíná. Pak se přidá rýma tak silná, že se ve spaní dusíme a mít po ruce kapičky na uvolnění nebo na kašel je výhra v loterii a my se aspoň trochu vyspíme. To ani nemluvím o průjmu, který nás může potkat v tu nejnevhodnější chvíli, když si libujeme daleko od civilizace, a přitom by stačilo pár tabletek obyčejného živočišného uhlí. Pokud pojedu na dovolenou, tak určitě bych měla lékárnu mnohem menší, ale měla se základem jako je desinfekce, různé náplasti, fáče a hlavně obinadlo. Mnohdy lehce vymknutý kotník zachrání obinadlo a zároveň dovolenou.

P1056931

Tak se mátožím, jakýkoliv prudký pohyb je okamžitě potrestán bolestí v zádech, ale tělo si samo řeklo, že se vlastně hýbat moc nemůžu a nemám, a tak se pomalu sesouvám na lavici, pomalu se za pomoci Zdendy zvedám a do auta jsem dokonce lezla po čtyřech.

P1056927

Naštěstí, kapsaicinová náplast kříž během půl dne nádherně prohřeje, stažené úpony uvolní a za den se už můžu jakš takš pohybovat. Jsme na Playa Arroz a je tu nádherně. Samozřejmě, představovali bychom si raději stav, který byl na jaře, ale i tak to není až tak zlé. Mohlo by nás tu být mnohem, mnohem více.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ