int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



15.1.2022 Playas de Vera - Španělsko

Ráno se už definitivně loučíme. Krkonošský to už otáčí směrem domů, Roman jede s Pavlou na Malagu a my na další místo podél Středozemního moře.

Playas de Vera je známé místo, kde sice vždy nějaká obytná auta byla, ale jen přes den a hlavně, tady se zkrátka nikdy stát nesmělo, bylo to spíše o náhodě, že nás zrovna policie nevyhodila a na noc už vůbec ne. Všude jsou cedule a všude stojí obytná auta.P1137064 Rozum nám to nebere. Tradiční místo, kde se vždy stát nesmělo, kde vždy někdo stál a kde byl policií vykázán a najednou tu stojí ohromné množství obytných aut. Pravda, všichni stojí hezky u kraje, aby osobní auta mohly stát u moře, ale stejně, je to s podivem. Některé novinky jsou pro nás dost nepochopitelné.

P1137068

Policie projede, jak jsme zvyklí krokem, prohlídne si auta, zkontroluje pořádek a odjede. Správně by měli všechny vykázat, zákazová značka mluví jasně, ale letos, netuším proč, tak letos jsme tu tolerovaný.

P1137067

Ovšem síla obytných aut je neuvěřitelná. To, co se děje letos ve Španělsku nemá obdoby. Vera je ohromné parkoviště z udusaného písku, není tady žádný servis, ten si jezdí všichni dělat do vnitrozemí, kde se několik čerpacích stanic vyloženě specializovalo na servis pro obytná auta a za poplatek se u nich dá natankovat voda a vylít kartuše.

P1137077

Možná jsme tolerovaný i díky tomu, že kempy, kde je celoroční provoz jsou plné, a tak holt nad námi zlomili hůl a nechávají nás žít. Všichni máme venku křesílka a stolečky, ale markýzu nikdo. I to je zajímavé. Nikdo se neutrhl a neroztáhl markýzu, což je dobře.

P1137055

Dneska Zdenda řekl, že letošní Španělsko vypadá na zajímavý Klondike, všude se stojí a je to veskrze tolerováno.

P1137074

Jen jsme viděli jediný zásah policie, kdy vedle nás měli dva psy a policie u nich zastavila, aby si je přivázali, to byl jediný zásah policie metr od cedule se zákazem stání pro obytná auta.

 P1137051

Ještě bych chtěla říct jen takovou drobnost. Když jsme stáli v San Juan, kousek od Oldy, přišel za námi pán s paní s tím, že si vyřídili skrz ambasádu, odkud dostal jakési formuláře, třetí dávku vakcíny a že bych měla o tom napsat, jako že je tady ta možnost. Pana kolegu jsem musela odmítnout, že takovou informaci dávat nemohu, protože jednak to není moje, naše zkušenost a za druhé to může být možnost, která je teď a za 14 dnů už toto nemusí fungovat.

P1137055_2

Představa, že se sem někdo vypraví a bude se spoléhat na naši informaci, že se zde naočkuje celkem bez problémů a ono to nakonec nepůjde, zkrátka to nejde. Samozřejmě, víme o tom, že mnoha lidem leží už v žaludku Zdendy Parkovací karty, protože považují, nebo mohou považovat některá místa za tak luxusní, že by se zveřejňovat neměla anebo se na místo, které jsme zveřejnili sjedou stovky lidí a místo přestane být hezké. Vlastně, my jsme to místo zveřejněním zničili. Pravdou je, že v západní Evropě už žádná, neobjevená místa snad ani neexistují.

P1137061

Všude někdo byl a někam o tom místě napsal, nejčastěji na P4N, kde jsou i recenze, fotky a pokud to místo, kdekoliv, tam není, tak zkrátka to místo není anebo se tam nesmí stát.  A dál, i když jsme zveřejnili nějaké místo, tak stejně není zaručeno, že se tam další postaví a že se tam dá za týden, měsíc, rok parkovat.

P1137079

Zrovna naši přátelé, kteří jeli po našich místech Dánskem, měli hodně smůlu, protože na místech, kde my jsme stáli před rokem absolutně bez problémů už byla zákazová značka a rozhodně, nejsem tak namyšlená abych si myslela, že díky nám, díky zveřejnění místa tam vyrostl zákaz parkování obytných aut. To v žádném případě. Některé státy jsou tak na okraji zájmu, že se skutečně dají najít nebo potkat překrásná místa, která nejsou nikde uvedená, protože je to buď tak velká země anebo je vyloženě na okraji zájmu karavanistů, je to i spíše kombinace obou možností.

P1137042

Mám na mysli Turecko, kde potkat obytné auto je obrovská náhoda, nebo Pobaltské republiky anebo jen Finsko, Švédsko tranzitní země do nebo z Norska. Tam neočekáváme, že by se nějak masově vyrojily zákazy parkování, protože obytných aut je tam hrstka.

 P1137080

A než jsem probrala možnosti stání a jejich proměnlivost, dojeli jsme na Playas de Vera, kde jeden den zůstaneme. Potřebujeme si nakoupit a veskrze se nám tady líbí. Tak proč tu jeden den nezůstat.

Dnešní trasa je: Bohužel, dodám později. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ