int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



22.1.2022 Alméria - Andalucía - Španělsko

Na dnešek ještě stojíme v Los Albaricoques, loučíme se Zdendou a Alenkou a pokračujeme už zase sami dál na jih směrem na Almérii. Drazí přátelé, bylo nám s Vámi, jak jinak krásně a jsme ze srdce rádi, že jsme opět mohli společně strávit pár zimních  týdnů. Zdendy perfektní cyklotrasy a Alenky stálá skvělá nálada nám budou hodně chybět. Ale jak se říká, "něco hezkého končí, aby další náš příběh začal". Těšíme se na další setkání a putování jak doma tak po světě. Drazí přátelé, kamarádi šťastnou cestu. 

P1177180

Dnešek je také servisním dnem. Musíme dokoupit naftu, plyn, potraviny a hlavně, musíme najít McDonalds, abych mohla vložit do stránek uplynulé dny.

 P1217468

Filmoví nadšenci možná poznají Los Albaricoques jako pueblo Agua Caliente v klíčových filmech Sergia Leoneho  a nedaleko odtud se odehrál zločin z vášně, který byl předlohou pro hru a i film Federica Garcíi Lorcy Krvavá svatba. 

P1197383

Tento už velmi starý film vřele doporučuji milovníkům flamenga. V Los Albaricoques je pouze jeden obchod a dva bary, ale hlavně, je tu skvělé stání, které je jak jinak už velmi známé a tak se sem sjíždí obytky. Ale je to tu perfektní místo na případné výlety po okolí a dlouhá pláž na procházky.

 Img_3360

Dalším městem je Agua Amarga

V překladu ze španělštiny znamená Agua Amarga doslova „hořká voda“.

P1167155

Tento název pochází z doby, kdy vlaky přivážely minerály z dolů v Sierra Alhamilla a chemikálie používané při těžebním procesu zamořovaly studny ve městě. V současnosti je Agua Amarga jedním z nejvyhledávanějších míst pro návštěvníky přírodního parku Cabo de Gata. Je to přímořské město. Amarga je krásná maličká vesnice.

P1167150

Cabo de Gata

Pás pláže známý jako Playa de San Miguel a přilehlá silnice se táhne od malé vesničky Cabo de Gata do La Fabriquilla, než vystoupá malým horským průsmykem směrem k Arrecife de las Sirenas a úžasným plážím za nimi s majákem Capo de Gata. 

P1217454

Carboneras je poměrně velké město a řekla bych, že je největší v této oblasti. Městem Carboneras jsme jenom projížděli, a tak připojím pár podrobností.

P1167104

Pueblo Carboneras se nachází v blízkosti nejvýchodnější hranice Parque Natural de Cabo de Gata a je poměrně velkým městem.

Carboneras má překrásné pláže. Nachází se jen trochu mimo město a na cestě do Agua Amarga je oblíbená nudistická pláž Playa de los Muertos (Pláž mrtvých), která byla údajně zvolena jednou z nejlepších pláží v zemi. Na jeho západním okraji má průmyslovou oblast, která kombinuje elektrárnu, velkou cementárnu, jednu z největších evropských továren na odsolování (reverzní osmózu) a přístav. Všechny průmyslové stavby byly postaveny před založením národního parku.

 Las Negras

Las Negras je trochu jiný než ostatní pueblo v Parque Natural de Cabo de Gata. Je to klidná, ale živá malá přímořská vesnice na východním konci přírodního parku a jen na západ od Agua

 Image_153066

 V Los Albaricoques je pouze jeden obchod a dva bary. Jeden z těchto barů, Hostal Alba, je mekkou pro filmové nadšence a je poctou filmové historii vesnice. Nedaleko puebla Los Albaricoques se nachází nechvalně známé Cortijo del Fraile, kulisa pro klíčovou hru Federica Garcíi Lorcy Bodas de Sangre (Krvavá svatba), která představuje zločin z vášně, který se odehrál nedaleko.

 P1197434

Níjar se nachází ve vnitrozemí a na severním okraji přírodního parku. Návštěva je o to příjemnější díky mnoha cenově dostupným barům a restauracím nabízejícím vynikající místní pokrmy. V Níjar a okolí jsou také hostely a hotely. Níjar hostí procesí na Semana Santa (Svatý týden).

 Nijar-pueblos-mas-bonitos-de-espana-4243-1

Rodalquilar

Klidné městečko (pueblo) Rodalquilar leží klidně uprostřed přírodního parku Cabo de Gata a je útočištěm pro místní uměleckou komunitu. Existuje řada jedinečných nezávislých galerií věnovaných předvádění malby, fotografie, keramiky a keramiky.

P1187279

Rodalaquilar je ospalé město s několika velmi pěknými místy k jídlu a úžasnými plážemi a nemůže se více lišit od své minulosti, protože je v provincii Almería známé starověkými doly na zlato. Výlet do přírodního parku se neobejde bez návštěvy zlatých dolů a opuštěných hornických vesnic.

Img_3259

Jednou z nejoblíbenějších pláží poblíž Rodalquilaru je Playa el Playazo. Tato pláž měří 400 metrů na délku a 30 metrů na šířku a její písek je zlatavý a jemný.

P1187307

Stejně jako mnoho pláží uprostřed a na západním konci přírodního parku je moře křišťálově čisté. El Playazo je obklopeno horou a také hradem Saint Ramon. Tento hrad byl postaven v 18. století, aby se pobřeží Almeríe mohlo bránit útokům moře.

San José

San José je malý rybářský přístav v centru přírodního parku.

Img_3406

V posledních letech zaznamenává nárůst počtu návštěvníků a je snadno dostupným městem z letiště Almería a Autovia A-7. San José je klasické městečko plné vilek a patrových domků připravených pro letní hosty.

Img_3420

Spousta kaváren, restaurací je dneska zavřená, ale na léto se vše samozřejmě otevře. Nádherné údolí a vysoké skalní stěny jakoby chrání městečko pod sebou. Městská pláž je takovou třešničkou na bílém dortu. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ