int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



26.1.2022 Almerimar - Andalucía - Španělsko

27.1.2021

Urgentní zpráva a velké varování pro všechny cestovatele. Dneska večer nám volali naši přátelé a velcí cestovatelé Jirka a Irana Páleníčkovi, že byli sprostě a velmi rychle okradeni těsně po přejezdu ze Sardinie do Španělska, kousek nad Barcelonou.

Irena-palenickova-384x216

Klasická finta zlodějů je, že předjíždějící auto začne gestikulovat, že je něco s Vaším autem v nepořádku, že je něco špatně a ukazuje na zadní kolo. Buď zastaví rychleji než my, doběhne ke kolu a postříká ho brzdovou kapalinou anebo, Vám zloděj postříká zadní levé kolo, někde na parkovišti, kde si potřebujeme jen odpočinout, dát oběd a pak už jedou za námi a čekají na příhodnou chvíli. Samozřejmě, zastavíme, protože zloději jsou velmi dobře oblečení, v pěkném autě a my, nic netuše se honem jdeme podívat, co se na druhé straně auta děje. No a pokud vystoupí i druhý člen, partner, a jde se také podívat co se děje, neštěstí je hotové. Zatím co studujeme odkud kapalina vytekla a přemýšlíme, jestli dojedeme domů nebo budeme muset do servisu, jsme kompletně vykradený. Jirka je profesionální fotograf, takže přišel o všechny cenné fotoaparáty, počítač, kde měl uloženou několikaměsíční práci, telefony, tablet a spoustu dalších velmi důležitých věcí.

 7336312-1

Proto, když se něco takového stane, mějte vždy na paměti, že jeden musí zůstat v autě, jeden nesmí opustit auto, protože s tím zloději nepočítají. Ve Španělsku je nyní polovina evropských karavanů a zloději mají žně. Nejedná se jen o Španělsko, o velká města, hlavní tahy, ale buďme opatrní všude, kam se jen vrtneme. Podobné praktiky fungují napříč celou Evropou. Nechť je nám neštěstí našich přátel varováním, že nejsme nikdo proti promyšlené zlodějně imunní, ale můžeme se maximálně připravit. Tento příspěvek jsem napsala na výslovné přání našich přátel, jako varování pro všechny cestovatele.

Přejeme všem, co nejpokojnější cestování a co nejklidnější večer. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ