int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



31.1.2022 Aparcamientos Barbacoa - Playa de las Cañas - Andalucía - Španělsko

Projeli jsme si zase kus pobřeží.

P1297856

Zastavili jsme se na okraji městečka Aparcamientos Barbacoa, kde je veliké stání pro obytná auta, ale je to na prachu, takže, kdyby foukal vítr, tak je toto stání hodně nevhodné.

P1297858

Prašná parkoviště jsou občas peklo. Stačí malý vítr a oblaka prachu, která se zvednou s každým projíždějícím autem jsou hodně nepříjemná.

Img_3611

Ale to každý cestovatel zná, pokud se můžeme postavit na jakýkoliv jiný povrch, než je prašné udusané stání, tím lépe. Maličké městečko Barbacoa nám aspoň posloužilo k výletu jen po pobřežní promenádě, ale i tak jsme nakonec ušli poctivých 8 km.

P1307862

Setkali jsme se tady s kolegáčky z Čech, což je vždycky fajn. Opět je tu několik stání pro obytná auta, ale až na takovýchto místech vidíme, kolik aut je v pohybu. Je to opravdu síla.

P1307878

Naštěstí jsme našli místo v rákosí, kde jsme maličko skovaný před větrem.

P1307881

Taky jsem dneska udělala sčot uplynulého měsíce a jak tak koukám, nevedeme si až tak špatně. Na to, jak si dobře jíme a jak si opravdu skoro nic neodepřeme utratíme za jídlo velmi malou částku, ale je to hlavně díky tomu, že jednak vařím, a hlavně ve Španělsku se dobře žije.

Img_3610

Ceny potravin jsou velmi příjemné. Pokud by někoho zajímalo, co vše a za kolik se dá koupit v Mercadona, zde je odkaz https://tienda.mercadona.es/categories/27 . Mercadona je dost oblíbená větší prodejna potravin, kde se nakupuje za slušné ceny a je zde větší výběr než v Lidl, ale to je věc názoru. Někdo má oblíbený Lidl, který má zase jiné druhy potravin, já to tak nějak střídám.

 Img_3626

Přejeli jsme na další moc hezké místo Playa de las Cañas, kde stojíme hned u moře.

P1317888

Jen potřebujeme, aby odjeli kolegové ze Švédska a my si stoupli na jejich ještě příjemnější místo.

Img_3687

Ivon dostává lekce z rybařiny, provětrali jsme droníkovi křídélka, zase byl zneužit na vlečení návnady daleko od břehu. Tady se chytá na samé lahůdky. Krevety, sépie anebo, celozrnné veky, takže žádná levná záležitost. Krevety musí být ty větší a chlebová celozrnná veka taky patří k těm dražším.

P2027900

Ale co bychom pro ulovení nějaké té běličky neudělali. To sice maličko přeháním, občas se Zdendovi podařila chytnout pěkná ryba, ale na otevřeném moři je to maličko problém.

P2027913

Nicméně, Zdendovi se podařilo díky droníku natočit parádní hejno ryb, které proplouvali právě těch 200 m od břehu a hlavně, viděli jsme hejno delfínů, což byl úžasný zážitek.

P2027934

Jen Zdenda byl tak duchapřítomný a doběhl pro fotoaparát, ale to už byly delfíni skoro pryč.

 P2037944

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ