int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



6.12.2022 Playa Foradada - Kastellón - Španělsko

Našli jsme si krásné místečko na útesu nad mořem.

Img_0327

Takových pěkných míst není až tolik a objevit něco pěkného začíná být docela, občas náročné. Pokud ovšem nemáme nějaký tajný tip. Tady se vyplatí jet těsně podél pobřeží a hledat a kupodivu, ono se vždy něco najde. Samozřejmě, pokud nejsme příliš nároční. Taková místa většinou neoplývají zázemím, které je přeci jenom občas potřeba.

Img_0326

Proto je důležité, jakmile se nám naskytne možnost dotankovat vodu, zbavit se všech odpadů, neváhat a vše doplnit. Obvykle, pokud je tlak vody aspoň trochu slušný, Zdenda nasadí hadici do, jak říká protivky a napustí odpadní nádrž po okraj a hned vypustí. Prudký proud vody pěkně propláchne všechny trubky a ještě pročistí odpadní nádrž. To samé děláme i s nádrží na pitnou vodu. Nádrž máme na 150 l a pravidelně ji Zdenda čistí. Když říkám pravidelně, tak myslím minimálně jednou za měsíc a v létě, pokud to jenom trochu jde, tak častěji. Vlastně pokaždé, když se nám naskytne možnost neomezeného tankovaní vody. Nádrž vypustí, vytře a vydesinfikuje slabým roztokem SAVO, který má namíchaný v nádobě se sprejem. Klasická fixírka. Vystříká všechny stěny, i vrchní, opláchne vodou, vypustí a už tankujeme vodu čistou. Nedávno jsem viděla v jedné skupině nádrž na pitnou vodu tak strašně špinavou, že jsem si řekla a sakra. To už bylo vyloženě na hraně. Vlastně už za. Je neuvěřitelné, jak někteří kolegové nedbají na čistotu nádrže na pitnou vodu, přitom je to tak důležité. A to samozřejmě i pokud si kupují balenou vodu na pití a vaření. I tak bych se bála.

Pc060018

Doporučuji ještě destičku aktivního stříbra anebo postačí něco z rodinného stříbra. Nám se tam máchá stříbrná lžička. Destička aktivního stříbra je taková jistota, tu máme také, ale už starší a nemusí být tak výkonná, proto tam máme ještě stříbrnou lžičku. Mohu zodpovědně prohlásit, že za 8 let permanentního pobytu v autě, teda kromě letošního léta, jsme neměli jediný zdravotní problém, a to balenou vodu prakticky vůbec nekupujeme. Teď si vzpomínám, že jedině jsme balenou vodu kupovali na Lanzarote a na Fuerteventura , kde všude byla k mání jen odsolená voda a z té se čaj nebo káva nedala pít. Asi by si člověk po čase zvyknul, ale ani po dvou měsících jsme si nezvykli a když jsem vyhodila balení kávy s tím, že jsem jí koupila špatnou, čaje s tím, že asi zvlhly a zplesnivěly, tak jsme zjistili, že je to vodou. Díky odsolovacím procesům byla voda nedobrá, ale asi jsme jen zhýčkaný. Faktem je, že nikde jinde jsme neviděli tak laciné velké balení pitné vody a nikde se nenakupovala tak masivně, jako na těchto ostrovech.

 Pc050015

Malá doráda, takové dorádí miminko, ale, holt, není každý den posvícení. 

Pc050016

No, trochu jsem odbočila, ale zase ne tolik. Občas na FB vidím, jak se kolegové hledají rady, jak často čistit nádrže a jak zacházet s pitnou vodou, tak zde je naše zkušenost. Ale na druhou stranu, je to každého věc, jak pečuje o svoje nádrže v autě.

 Img_0329

Kolem pobřeží jsme nachodili s Růženkou a pejsky spoustu kilometrů, což je strašně fajn. Uvidíme, jak dlouho tu pobudeme, ale počítám, pár dnů docela určitě.

Img_0332

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ