int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



9.12.2022 La Rallta - Valencie - Španělsko

Kousíček od planetária je další hezké místo, kam odjíždíme.

Pc090020

Doplňujeme vodu, když už je tady, tak neváháme a rovnou Zdenda vyčistí všechny nádrže včetně senkrovny. Stojí tady poměrně velké množství aut a i 4 místa na servis jsou málo.

Pc090012

Dopoledne, jak spousta aut odjíždí, tak stojíme v řadě a čekáme na místo u vody. Tady se může stát jen 48 hodin a skutečně, ráno obchází celé parkoviště chlapík, který má v ruce desky s čísly aut a kontroluje, jestli tady někdo nestojí déle. Skutečně to funguje. Pán odhalil kolegu, který tu stojí víc jak 48 hodin, zaklepal na dveře a asi ho upozornil, že už musí odjet.

 Pc090018

Počasí je stále dost špatné. Chvílemi prší a je poměrně chladno. Stále se pohybujeme v teplotách kolem 13 °C, což není nic moc. Jedeme moc hezkým územím, malá města jsou bohužel v dešti pošmourná, jen kdyby zasvítilo sluníčko, hned by byla hezčí.

 Img_0380

Máme vybrané parkoviště, ale Jiří zahlédl možné stání u moře, ale nevíme, jak to tam vypadá. Proto je důležité jet pomalu, abychom mohli případně zastavit, odbočit a parkoviště prozkoumat.

Pc100005

východ slunce

Máme štěstí, krásná dvě místa za dřevěným hrazením, nikomu nepřekážíme a jsme tu jako v bavlnce. Kousíček, pár metrů je nádherné přírodní oko na koupání a skalnatá zábrana proti vlnám.

Pc100007

Oprava, oko na koupání nebude až tak přírodní. Molo z obrovských kamenů vytvořilo krásné místo na koupání a pro nás na příjemné sezení u moře. Ejhle, rozsvítilo se sluníčko a my si konečně můžeme sednout do křesílek. Já si čtu a Zdenda rybaří. To je ta správná idylka, tak jak má být.

 Pc100008

Přesně při takovéto příležitosti si říkám, udělali jsme dobře. Není vždy posvícení a není vše tak růžové, jak by se na první pohled mohlo zdát. Ještě říkám, každá mince má dvě strany, rub a líc, není možné mít jen vše perfektní.

Pc100013

Náš původní plán byl objet Evropu za deset let a to tak, že vždy budeme v létě na severu, v zimě na jihu. Cestou domů se vracíme pokaždé jinou trasou středem té, které země, kterou jsme zrovna projeli. Tím, jak jsme se vzdalovali od domova a pobřeží jsme už měli projeté, tak jsem z vnitrozemí poznávali více a více. Asi to přiblížím na příkladu.

Pc100018

Projeli jsme celé pobřeží Dánska a vjeli do severního Německa přes Hamburk, který jsme si prohlédli a letní cestu končili v Bremerhaven. Vnitrozemím se vracíme domů, do Čech. Další letní cestu, rok na to jsme jeli vnitrozemím, ale jinou cestou do Bremerhaven, tam kde jsme skončili a pokračujeme Vatovým mořem na Holandsko.

Pc100021

Projeli jsme Holandské pobřeží a vnitrozemím se vracíme zpět. Tak si projedeme vnitrozemí Holandka jen pár kilometrů od pobřeží. Další léto jedeme zpět, opět vnitrozemím Německa, opět jinou trasou, vnitrozemím Holandska, jinou trasou a napojujeme se na pobřeží Holandsko x Belgie a jedeme podél pobřeží směr Francie.

Pc100015

Projeli jsme kousek Francie, otáčíme a vnitrozemím se vracíme zpět. Díky tomuto systému jsme projeli ohromné území jak mořského pobřeží, tak vnitrozemí. Neviděli jsme vše, to ani nejde, ale díky návratům domů a návratu zpět, kde jsme skončili, a díky tomu, že jsme vlastně v zimě projeli komplet celý jih Evropy, máme už Evropu splněnou, kromě Anglie, Irska a Skotska, tam se ještě podíváme. Pak máme v plánu na jednu zimu Maroko a samozřejmě, strašně rádi bychom opět Kanárské ostrovy.

Video pro dnešní den, klikni na tento odkaz. 

Trasa: 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ