int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



11.12.2022 Valencie - Valencie - Španělsko

Jedeme směr Valencie, která nás zrovna pěkně nepřivítala.

Pc110066

Dneska je pro změnu hodně pošmourno, sice neprší, ale žádná hitparáda to není.

Pc110079

Valencii jsme si už projeli na kolech a tak letos jen projíždíme. Kdo by měl zájem, je zde několik, řekla bych příjemných parkovišť odkud je blízko do centra. Valencie opravdu stojí za shlédnutí a projetí. Tady na místě na nábřeží, přímo proti přístavu se můžeme napojit na cyklostezku, která nás dovede do středu Valencie.

Pc110080

Mě osobně zaujala nádherná architektura Ciudad de las Artes y las Ciencas. Jedná se o využití starého řečiště, kde město postavilo naprosto úchvatné tři stavby.

Muzeum, palác umění a ohromné IMAX kino. Celý komplex se stal magnetem pro obyvatele Valencie a samozřejmě, pro nás turisty.

Dneska jsem si vypomohla fotkami z loňska. Pokud by měl nějaký cestovatel zájem, nechť si najede na datum 15.12.2021.

Pc110088

Tady je vidět, jak je každý rok jiný. Vloni jsme měli veliké štěstí na krásné počasí. Když se kouknu na fotky, tak je to den za dnem, krásný jako z pohádky. Blankytná obloha, sice chladněji, ale sluníčko. Letos jsme jakoby za jeden hezký den potrestaný třemi příšernými dny.

 Pc110091

Takže, tolik k Valencii, kde jsme stáli celý jeden den a doufali, že se počasí umoudří. No, neumoudřilo. Zdenda samozřejmě vytáhnul prut a než jsme odjeli, chytil moc pěknou cefalů.

 Zítra už pojedeme dál. Máme namířeno na stání pro obytná auta hned u obrovských sadů pomerančů a mandarinek ve městečku Simat dela Valldigna. 

Trasa: 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ